Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
Школи можуть залишитися без тепла: що чекає на учнів взимку

Наразі ситуація з електропостачанням та опаленням взимку виглядає невизначеною.

Фото ілюстративне.

Школи можуть залишитися без тепла: що чекає на учнів взимку

Критична ситуація в школах

У холодну пору року школам доведеться зробити важливий вибір- залишити дітей навчатися в класах чи перевести їх на онлайн-навчання. Це залежатиме від того, чи буде у школах тепло.

Якщо опалення не зможуть забезпечити, то навчання перейде в дистанційний формат. Про це розповів заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків у своєму інтерв’ю, пише Знай UA.

Наразі ситуація з електропостачанням та опаленням взимку виглядає невизначеною. У різних регіонах України можливі різні сценарії, тож кожна школа прийматиме рішення самостійно. Головна вимога — дотримання комфортного температурного режиму для дітей. Якщо цього не вдасться забезпечити, то учні навчатимуться з дому.

Попри те, що 80% шкіл вже мають генератори, це не гарантує, що вони зможуть працювати у звичному режимі, якщо взимку не буде електрики. Заступник міністра зазначив, що школи, які мають власні котельні, можуть підтримувати необхідну температуру і працювати, навіть якщо зникне світло. Але в тих закладах, де котельні обслуговують цілий район, це буде складніше організувати.

Якщо виникне така критична ситуація, то школам доведеться тимчасово перейти на дистанційне навчання. Сучасний онлайн-формат стає все популярнішим, адже дозволяє продовжувати навчання незалежно від умов. 

Читайте також: «У військовозобов'язаних є три дні, щоб забрати повістку з пошти, інакше буде штраф — постанова».

Реклама Google
 

Telegram Channel