Курси НБУ $ 41.19 € 45.02
російські окупати розстріляли ще 9 українських військовополених

росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни.

Фотоколаж із сайту espreso.tv.

російські окупати розстріляли ще 9 українських військовополених

Вони здалися в полон у Курській області

Стало відомо, що окупанти 10 жовтня розстріляли українців у районі н.п. Зелений Шлях.

Аналітики Deepstate зазначають, що хлопці з 1 ОТБр виходили на позиції, думаючи, що вони у відносному тилу, але зустріли росіян.

Були змушені відстрілюватись, проте кількість БК була обмежена і вони здалися у полон.

«Загалом, ситуація на Курщині не така радісна. Сили Оборони проводять стабілізаційні заходи, але відновити втрачене вкрай важко.

Ми обговорили дану ситуацію з іншими офіцерами та командирами на різних ділянках.

Екіпажам БПЛА варто серйозніше ставитися до можливості прориву ворога на їх позиції та не нехтувати безпекою», – зазначає Deepstate.

Були змушені відстрілюватись, проте кількість БК була обмежена і вони здалися у полон.

На цю інформацію також відреагував омбудсмен  Дмитро Лубінець.

«Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими!

Вкотре направив листи до ООН та МКЧХ щодо чергового злочину росіян.

Ці дії не мають залишитися безкарними, і ворог повинен понести всю відповідальність. росія – це країна-терорист, яка порушує всі правила та звичаї війни. Міжнародна спільнота не повинна закривати очі на такі злочини!».

Також Офіс генерального прокурора розпочав кримінальне провадження щодо ймовірного розстрілу девʼяти українських військовополонених на Курщині.

А Міністр закордонних справ Андрій Сибіга закликав міжнародну спільноту вжити негайних заходів через жорстоке поводження росії з українськими військовополоненими.

Про це пан Сибіга у соцмережі Х, цитує його «Українська правда».

«Жорстоке поводження росії з українськими військовополоненими є абсолютним варварством, грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, законів і звичаїв війни.

Страти стають дедалі частішими, 95% військовополонених, за даними ООН, піддаються тортурам, їм відмовляють у задоволенні базових потреб та доступі до них.

Міжнародна спільнота повинна вжити негайних заходів. Видати ордери МКС на арешт російських катів і мучителів. Посилити санкційний тиск. Вимагати доступу міжнародних спостерігачів і медиків до місць утримання під вартою, сприяти звільненню військовополонених і всіх незаконно утримуваних осіб».

Читайте також: Капелан із Волині: «Всі у цьому винні, а не тільки ухилянти, бо в нас не виховували сильного Українця...».

Реклама Google

Telegram Channel