Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
В обласному центрі Волині запрошують спробувати себе у ролі незрячого

Для переважної більшості незрячих людей біла тростина є основним засобом, що дає можливість орієнтуватися та самостійно пересуватися в просторі.

Фото із сайту cputos.org.ua.

В обласному центрі Волині запрошують спробувати себе у ролі незрячого

Міжнародний день білої тростини – щорічний день обізнаності, що відзначається 15-го жовтня, аби звернути увагу на ситуацію з дотриманням прав незрячих людей

У світі близько 285 мільйонів людей мають порушення зору: 39 мільйонів – незрячі, 246 млн мають значну ступінь зниження зору. 90% незрячих людей живуть в країнах з низьким рівнем доходу. В Україні точної офіційної статистики щодо кількості людей з порушеннями зору нема, за неофіційними даними – це приблизно 100 тисяч людей.

До дня білої тростини Волинський обласний осередок ВГО людей з інвалідністю по зору «Генерація успішної дії» у партнерстві з ГО «Зруш скелю» проведуть квест, з метою привернути увагу як влади, так і громадськості до проблем, з якими повсякчас зіштовхуються незрячі і слабкозорі лучани в повсякденному житті, користуючись громадським транспортом, ходячи в магазин зробити покупки, переходячи дорогу тощо.

Реклама Google

У рамках квесту ми будемо моніторити міський громадський транспорт, ходити вуличками міста, словом, – будемо показувати те, із чим кожний день зіштовхуємось ми незрячі і слабозорі лучани і досліджувати інфраструктуру міста.

Отже, стартуємо о 10 годині біля ЦУМу.

Акредитація ЗМІ за телефоном: 050-223-22-64.

Вівторок, 15 жовтня, до дня білої тростини, соціальний квест, 10 година біля ЦУМу.

P.S. В нас будуть пов’язки і бажаючі зможуть зав’язати очі і пройти певні завдання.

Читайте також: На Волині 22-річна водійка здійснила смертельну ДТП.

Telegram Channel