Курси НБУ $ 41.21 € 44.92
Яких шкідників виявили у ґрунті на Волині

Ґрунтові розкопки проводились за загальноприйнятими методиками.

Фото: Фейсбук.

Яких шкідників виявили у ґрунті на Волині

В області проведено осінні обстеження сільськогосподарських угідь та ґрунтові розкопки

Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області в базових та інших господарствах області здійснили обстеження та ґрунтові розкопки посівів сільськогосподарських культур, садів, лісосмуг, неорних земель та інших сільськогосподарських угідь на виявлення багатоїдних і спеціалізованих шкідників в осінній період.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області.

Ґрунтові розкопки проводились за загальноприйнятими методиками. У базових господарствах було проведено обстеження на площі 2,6 тис.га, в інших – 22,4 тис.га.

У зв’язку із теплою погодою, яка спостерігалась у вересні під час розкопок більшу частину шкідників було виявлено у верхньому шарі ґрунту.

Серед видового складу переважали личинки озимої та капустяної совок, травневого та червневого хрущів, дротяників, жужелиці, хлібних жуків та інші.

Травневими і червневими хрущами заселено 75% обстежених площ, дротяниками та несправжніми дротяниками – 70%. У віковому співвідношенні травневих і червневих хрущів цього року переважають личинки І-ІІ віку (І-ІІ - 68% : ІІІ - 32%). Личинки та імаго жужелиці виявлялись на 44% обстежених площ, личинки капустяної та озимої совок – 28% і 40% відповідно. Личинки хлібних жуків відмічені на 16% обстежених площ.

Моніторинг фітосанітарного стану сільськогосподарських угідь має важливе значення для подальшого регулювання чисельності шкідливих організмів задля мінімалізації їх негативного впливу на майбутній врожай.

На підставі даних обстежень та ґрунтових розкопок розробляються прогнози появи та заходи по боротьбі з шкідниками й хворобами сільськогосподарських культур на наступний рік, що дасть можливість поінформувати та попередити сільськогосподарського виробника для того, щоб провести захист рослин вчасно, економічно та екологічно обґрунтовано.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У селищі на Волині оголосили карантин через небезпечний бур'ян.

Реклама Google

Telegram Channel