Курси НБУ $ 41.21 € 44.92
Прикордонника з Волині засуджено за державну зраду

У судовому засіданні він визнав свою вину.

Фото ілюстративне / facebook.com.

Прикордонника з Волині засуджено за державну зраду

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону 40-річного старшого сержанта прикордонної служби визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України)

Вироком суду йому призначено 15 років ув’язнення з конфіскацією майна, позбавлено військового звання та права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах, органах державної влади та місцевого самоврядування упродовж трьох років.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Прокурор у суді довів, що військовий за допомогою месенджера надав співробітнику ФСБ росії зібрані ним конфіденційні відомості про колег і керівництво прикордонного загону – назвав прізвища, посади, позивні, телефонні номери та інші дані.

Крім цього, «злив» службову інформацію, яка містить державну таємницю. Зокрема про наявне озброєння, транспорт, склад прикордонних нарядів і маршрути їх руху, технічні засоби охорони кордону, розташування камер спостереження, геолокацію території та наявних на ній об’єктів.

Таким чином, засуджений в умовах воєнного стану допомагав ворогу підвищити уразливість прикордонних підрозділів, проводив підривну діяльність на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканості і обороноздатності України.

У судовому засіданні він визнав свою вину.

Наразі засуджений перебуває під вартою, а його активи, серед яких 123 тисячі гривень, 1300 доларів США, автомобіль, мобільні телефони та ноутбук, конфісковані.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Волинянин за побиття матері відсидить 9 років за ґратами.

Реклама Google

Telegram Channel