Курси НБУ $ 41.21 € 44.92
«Ці люди – частина мого життя»: на Волині жінка 15 років працює фахівчинею з соціальної роботи

За свою надважливу й водночас складну роботу жінка отримує мінімальну заробітну плату.

Фото: facebook.com.

«Ці люди – частина мого життя»: на Волині жінка 15 років працює фахівчинею з соціальної роботи

Пані Ольга у місті Рожище Волинської області і доглядає 13 підопічних, троє з яких мають інвалідність

Ольга Петрівна робить практично все: закуповує продукти, прибирає в будинках, готує їжу, навіть пере одяг та допомагає поратися на городі. А головне – підтримує розмовою тих, кому немає з ким розділити радість чи смуток.

Про це пише Національна Асамблея людей з інвалідністю України.

«У мене на обслуговуванні два села — Дубище та Єлизаветине. Добираюсь до людей на велосипеді. Кожен підопічний має свій характер, іноді дуже складний, бо це літні люди, зі своїм життєвим досвідом і психологічними травмами. Просто я вже усіх вивчила, знаю, як порозумітися з усіма. Але все одно дуже важко часом буває», — розповідає пані Ольга.

За свою надважливу й водночас складну роботу жінка отримує мінімальну заробітну плату. Жінка має вищу освіту, переїхала у Волинську область після Чорнобильської катастрофи. Тоді роботи в населеному пункті особливо не було, тож погодилися бути соціальною працівницею.

«До своїх підопічних я їжджу двічі на тиждень на 2 години. Доки буду жити, працюватиму на цій роботі, бо ці люди — це вже частина мого життя. Всіляке буває: десь треба змовчати і просто вислухати, десь навпаки допомогти і підтримати словом. І вони вдячні. Мабуть, це мене і мотивує якось рухатися далі», — ділиться Ольга Петрівна.

Після нашої розмови жінка знову береться до роботи. Одягає куртку, виходить на вулицю, сідає на велосипеді і їде до своїх людей. Бо інакше вже просто не може.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як волинянам отримати кредит на встановлення сонячних панелей.

Реклама Google

Telegram Channel