Курси НБУ $ 41.21 € 44.92
Половина українців виступає за Уряд національної єдності

Українці негативно оцінюють останні перестановки у КМУ.

Волинь-нова

Половина українців виступає за Уряд національної єдності

Вони також негативно оцінюють перестановки у КМУ

50% українців підтримують створення уряду національної єдності, який би об’єднав усі патріотичні сили в парламенті та поза ним. 13% респондентів висловилися проти цієї ідеї, а 33% зайняли нейтральну позиці.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, пише Прямий.

У грудні 2023 року КМІС вже проводив подібне опитування, де запропонував конкретизований склад такого уряду, до якого входили б представники партій «Слуга народу», «Європейська Солідарність», «Батьківщина» та «Голос». Тоді ідею підтримали 37% опитаних, причому багато респондентів висловили бажання бачити на чолі цього уряду п’ятого президента Петра Порошенка.

Результати опитування також показують, що приблизно половина як прихильників, так і опонентів президента Володимира Зеленського схвально ставляться до ідеї уряду національної єдності.

Як Ви ставитесь до того, щоби в Україні створити Уряд національної єдності, який буде представляти широке об’єднання всіх патріотичних сил у парламенті і поза ним (політичні партії, громадські організації та рухи тощо)?

 

 Ставлення до створення Уряду національної єдності у регіональному вимірі

 

 Опитування проводилося з 20 по 27 вересня 2024 року, охоплюючи 1001 респондента старше 18 років на всіх підконтрольних Україні територіях. Статистична похибка вибірки коливалася в межах від 1,8% до 4,1% залежно від конкретних показників.

Нагадаємо, нещодавно Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування, під час якого зʼясував ставлення українців до формування Уряду національної єдності. Соціологи також поцікавились, хто з політиків чи державних діячів міг би очолити такий уряд. Найчастіше називають п’ятого Президента Петра Порошенка.

Telegram Channel