Курси НБУ $ 41.21 € 44.92
Скільки українців підтримують заборону Російської Церкви – опитування

РПЦ фактично стала частиною імперіалістичної державної машини Росії.

Волинь-нова

Скільки українців підтримують заборону Російської Церкви – опитування

Результати соцопитування свідчать, що 80% українців підтримують закон про заборону релігійних організацій, пов’язаних із РФ

Понад 80% українців підтримують заборону Російської церкви в Україні.

Про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) 20 вересня – 3 жовтня 2024 року, пише ТСН.

Так, у вересні 2024 року Верховна Рада схвалила проєкт Закону, який дозволяє за певних умов забороняти діяльність тих організацій, які пов’язані із Росією. Абсолютна більшість українців – 80% – підтримують схвалення цього документу. Не підтримують – 16%, а ще 4% не визначилися із своєю думкою.

 

 На Заході і в Центрі підтримка закону трохи вища. Але фактично у всіх регіонах переважна більшість українців підтримують ухвалений Закон (від 71% на Сході до 83% на Заході).

 

 «Хоча ми не запитували прямо про заборону УПЦ МП (і сам Закон не стосується винятково УПЦ МП), попередні опитування КМІС показували, що більшість українців підтримують заборону діяльності Московського патріархату в Україні», – зазначив виконавчий директор КМІС Антон Грушецький.

 

Реклама Google

Telegram Channel