Курси НБУ $ 41.21 € 44.92
Північнокорейські військові втекли з позицій на кордоні з Україною

Участь значної кількості північнокорейських солдатів у війні може мати значний вплив на фронт.

Фото Главком.

Північнокорейські військові втекли з позицій на кордоні з Україною

Російське командування вже розпочало пошуки групи корейців

У вівторок, 15 жовтня, стало відомо, що 18 північнокорейських військових втекли з позицій РФ неподалік кордону України з Брянською та Курською областями. Про це повідомляють Суспільне, 24 канал та Українська правда з посиланням на джерела у розвідці.

За даними джерел 24 Каналу у розвідці, наразі Росія проводить забезпечення військових новоствореного батальйону із бійців КНДР стрілецьким озброєнням та боєприпасами. Там також припускають, що «бурятський батальйон» росіяни можуть залучити до виконання бойових завдань поблизу Суджі та Курська.

За інформацією джерел, втеча військових з Північної Кореї сталася за 7 км від  кордону з Україною. Російське командування вже розпочало пошуки групи корейців.

«Водночас цю інформацію російські загарбники намагаються приховати від свого вищого командування», – повідомило джерело у розвідці, пише Главком.

Мова йде про 18 військових з КНДР, які служили  на базі 11 окремої десантно-штурмової бригади терористичної армії Росії. Орієнтовна кількість особового складу цього батальйону – приблизно 3 тис. осіб.

Мотиви втечі наразі не відомі. 

Нагадаємо, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін заявив, що північнокорейські спеціалісти вже давно співпрацюють з Росією у військовому напрямі, зокрема протиповітряній обороні та інженерії, тому присутність солдатів КНДР на війні проти України не є новою. Бойові якості солдатів можуть бути не на найвищому рівні, однак їхня участь усе одно може мати значний вплив на фронт.

Реклама Google

Telegram Channel