Курси НБУ $ 41.23 € 44.91
У Польщі не вважають вступ України у ЄС важливим, тому викручують руки щодо «волинського питання»

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

Фото Громадське.

У Польщі не вважають вступ України у ЄС важливим, тому викручують руки щодо «волинського питання»

Огидна і цинічна заява польського міністра

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш не вважає вступ у ЄС життєво важливим питанням для України, тому Варшава може ставити свої умови перед Києвом, зокрема щодо Волинської трагедії.

 Про це польський міністр сказав в інтерв'ю Interia, яке опублікували  15 жовтня, пише «Гордон».

На думку Косіняка-Камиша, порушення питання Волині, яке є таким важливим для поляків, у контексті вступу України в ЄС – «найчесніший підхід, який можна уявити».

Міністр зазначив, що таке питання не є умовою для надання військової чи гуманітарної допомоги Україні, оскільки «на карту поставлені життя людей», а Польща в такий спосіб може сприяти тому, щоб країна-агресор РФ програла війну.

Водночас вступ у ЄС – це не «бути» чи «не бути для України», а «можливість для розвитку, для вищого зростання ВВП» і шанс для Києва, наголосив Косіняк-Камиш. «Додатково до умов, які поставив ЄС, ми можемо поставити свої етичні й історичні умови щодо Волині», – додав міністр.

За його словами, «чітка і сильна позиція щодо цього питання всього уряду змушує українську сторону давати сигнали, що вона почне ексгумацію із 2025 року».

Реклама Google

Telegram Channel