Курси НБУ $ 41.23 € 44.91
У Луцьку оглядали нове обладнання на модернізованих котельнях

На семи квартальних котельнях проведено модернізацію 11 котлів.

Фото: lutskrada.gov.ua.

У Луцьку оглядали нове обладнання на модернізованих котельнях

У день початку опалювального сезону міський голова Ігор Поліщук провів огляд теплового господарства Луцька

Разом із директором ДКП «Луцьктепло» Іваном Скорупським він побував на кількох квартальних котельнях, де завершилася модернізація, та оглянув нове теплогенеруюче обладнання. 

Про це інформують у Луцькій міській раді. 

 «Ми очікуємо, що опалювальний сезон, який сьогодні практично розпочався в нашій громаді, буде непростий. Але проведено великий обсяг заходів для того, щоб максимально підстрахуватися, замінити те обладнання, яке потребувало заміни, щоб могти економити газ та електроенергію», –

наголосив міський голова.

Ігор Поліщук, зокрема, повідомив, що у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) здійснено ряд найнеобхідніших робіт з підготовки котелень до зими. Зокрема, на семи квартальних котельнях проведено модернізацію 11 котлів, що включає заміну пальників, димососів та вентиляторів, а також заміну котлової автоматики.

Це дасть змогу більш ефективно експлуатувати котли в автоматичному режимі та економити на рік орієнтовно 1 млн м3 газу і близько 780 тис. кВ год. електроенергії. Крім того, заміна 22 великих старих котлів на енергоощадні на 11 квартальних котельнях також дасть економію 811 тис кВт*год. 

У мікрорайоні ЛПЗ доустановлено 20 ІТП. Загалом усі 350 ІТП, які є у місті, оснащені автоматикою, щоб люди могли отримувати максимально коректні показники та економити на оплаті за теплоносій.

У рамках Проєкту енергетичної безпеки USAID на двох котельнях встановлено когенераційні установки потужністю майже 0,9 МВт. Вони даватимуть суттєву економію електроенергії, а також забезпечать споживачів цих котелень послугами на випадок блекауту. 

«На інших котельнях за сприяння наших партнерів було придбано 46 різних генераторів загальною потужністю 6,5 МВт. Якщо, не дай Боже, буде блекаут, ми зможемо підтримувати відносно комфортну температуру в квартирах, не зливати воду із системи і не допустимо якоїсь аварійної або надзвичайної ситуації, коли люди залишаться взагалі без опалення», – наголосив міський голова. 

У рамках інвестиційної програми ДКП «Луцьктепло» в міжопалювальний період замінено 6 км найбільш аварійних трубопроводів. Зокрема, на ділянці по проспекту Перемоги, де вже прокладено сучасні попередньо ізольовані труби європейського зразка.

Для підвищення мобільності та швидкого реагування на аварійні ситуації, зменшення витрат на експлуатацію транспорту ДКП «Луцьктепло» придбало 3 нових автомобілі Renault Express. Вони замінять дві старі «Газелі» та «Волгу», що споживають у 5 разів більше пального, дадуть підприємству суттєву економію коштів та скоротять час ліквідації аварійних пошкоджень.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцькій громаді стартувала реконструкція очисних споруд.

Реклама Google

Telegram Channel