Курси НБУ $ 41.23 € 44.91
На Волині талановита художниця-самоучка відзначає 96-річчя

До 94 років Марія Максимівна ще тримала у руках пензель!

Фото: Фейсбук.

На Волині талановита художниця-самоучка відзначає 96-річчя

Довгожителька із Любитова Рудик Марія Максимівна – жінка із непересічною долею

Сьогодні у Марії Максимівни день народження: відзначає 96-річчя. На долю жінки випало чимало випробувань, але цей день вона зустрічає із посмішкою.

Про це розповіли у Колодяжненській громаді. 

Родом Марія Рудик з Кіровоградщини - м. Світловодськ. Пережила два голодомори, перший ще у дитинстві. Під час другого померли її батьки і чотири брати. Важко уявити, як пані Марія переживала таке горе. З дитинства мусила працювати: у 14 років у садочку, згодом на гончарні, як і її батьки, а також трудилася у колгоспі.

На Донеччині працювала вантажницею, саме тут зустріла свого майбутнього чоловіка. Одружились і через деякий час переїхали на Волинь, у с. Любитів. Народили і виховали трьох дітей. Чоловік уже відійшов у засвіти. На схилі літ розрадою жінки є її рідні: має 8 онуків, 13 правнуків, 4 праправнуки. Доглядає пані Марію одна із її доньок, з якою і проживає.

Та донедавна, не лише у рідних іменинниця знаходила розраду, адже є талановитою художницею-самоучкою: до 94 років Марія Максимівна ще тримала у руках пензель!

Тож приєднуємося до всіх теплих слів, які лунали сьогодні на адресу цієї чудової жінки! Здоровʼя, многая літа і всіх благ! Діждати Переможного миру в Україні!

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Очільник Волинської ОВА вручив шведським волонтерам відзнаки.

Реклама Google

Telegram Channel