Курси НБУ $ 41.23 € 44.91
ЗМІ виявили інвалідність у… 49 прокурорів Хмельницької області

Хмельницька прокуратура шокувала...

Волинь-нова

ЗМІ виявили інвалідність у… 49 прокурорів Хмельницької області

В Офісі генпрокурора відреагували

Прокурор Хмельницької області Олексій Олійник і 48 інших прокурорів регіону оформили собі другу групу інвалідності, ці документи їм підписувала підозрювана в незаконному збагаченні керівниця Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК).

Про це 16 жовтня повідомив головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов, інформує «Гордон».

За даними журналіста, місцева прокуратура, яка має відповідати за дотримання законності, не сприяла раніше викриттю Крупи саме тому, що причетна до її оборудок. Окрім того, стверджує Бутусов, прокурори-«інваліди» багато років «отримували й продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність» – згідно з рішеннями сина Крупи Олександра, який у той час очолював управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.

«Цензор.НЕТ» назвало з посиланням на джерела прізвища всіх 49 прокурорів, у яких, за даними Бутусова, є інвалідність, і підкреслило, що список не остаточний. Зокрема, лише подружжя обласного прокурора Олійника (Олексій і його дружина Ірина), за даними журналістів, «отримало 2,5 млн грн із грошей пенсіонерів».

«З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію в Крупи не оформив тільки один прокурор – Олександр Гончар, керівник Кам'янець-Подільської окружної прокуратури. [...] Масштаби видачі інвалідних свідоцтв і пенсій у прокуратурі важко підрахувати, оскільки близькі родичі прокурорів, які не служили в прокуратурі, також оформлені інвалідами», – ідеться в дописі.

«Громадське» пише, що в матеріалі «Цензор.НЕТ» спочатку було написано про 50 прокурорів із Хмельницької області, у яких нібито оформлена інвалідність, але пізніше видання лишило 49. Після появи інформації Бутусова Офіс генерального прокурора оголосив у Telegram про проведення службового розслідування.

«У зв’язку з поширенням інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами Хмельницької обласної прокуратури генеральний прокурор підписав наказ про проведення службового розслідування. Службове розслідування охоплюватиме перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури», – ідеться в пості.

В ОГПУ підкреслили, що службова комісія «вже розпочала збір інформації й документів для з'ясування цих обставин».

Реклама Google

Telegram Channel