Курси НБУ $ 41.24 € 44.79
«Заборонити екстрасенсів у телемарафоні!»

Чи варто показувати екстрасенсів у Марафоні за бюджетні гроші?

Волинь-нова

«Заборонити екстрасенсів у телемарафоні!»

На офіційному сайті Кабінету міністрів з'явилася петиція, автор якої вимагає заборонити транслювання в телемарафоні та у випусках новин екстрасенсів та інших представників псевдонаукових езотеричних течій

Відповідна петиція з'явилася 12 жовтня. Вона має набрати 25000 голосів, щоб влада відреагувала.

«Наразі відомі українські телеканали часто запрошують багатьох відомих екстрасенсів та інших представників містичних вчень взяти участь у випусках новин або виступити в телемарафоні з метою погадати на війну, зробити розклади таро та поділитися своїми «передбаченнями» про майбутній хід подій на фронті чи щодо обстрілів ворогом українських міст», – йдеться у тексті.

Авторка петиції Наталія Яковлєва зазначає, що особливо небезпечними є екстрасенси з «російським минулим», які «поміж рядків закидають небезпечні проросійські меседжі-наративи, які деструктивно впливають на свідомість українців».

У тексті підкреслюється, що телемарафон «Єдині новини» фінансується з державного бюджету: «Тому неприпустимим є той факт, що за гроші українців їх успішно годують з телеекранів відвертою псевдонауковою маячнею від екстрасенсів, які, до того ж, маніпулюють думкою українських глядачів щодо своїх «надприродних здібностей», вводячи їх в оману».

ДО РЕЧІ

За даними видання «Наші гроші», з початку вторгнення та до 1 грудня 2023 року держава витратила на виробництво марафону 1,12 млрд грн.

У держбюджеті на 2024 рік уряд заклав на фінансування марафону «Єдині новини» 1,5 млрд гривень. Проєктом державного бюджету на 2025 рік, який було внесено до Верновної Ради у середині вересня, на телемарафон передбачається 1,6 млрд гривень.

Реклама Google

Telegram Channel