Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Хто отримує найбільшу зарплату серед світових лідерів

Про зарплату прем’єр-міністра Сингапуру Лоуренса Вонга мріє і Володимир Зеленський (обоє на фото).

Фото із сайту president.gov.ua.

Хто отримує найбільшу зарплату серед світових лідерів

Найвищий заробіток у 2024 році має сингапурський прем’єр, а президент України Володимир Зеленський – у 211 разів менший

Як пише Forbes, серед нинішніх світових лідерів є лише один мільйонер за рівнем доходу – прем’єр-міністр Сингапуру Лоуренс Вонг. Його річна зарплата становить майже 1,7 млн доларів і значно перевищує зарплату Віоли Амхерд, президентки Швейцарії, яка посідає друге місце і заробляє понад 570 тисяч доларів на рік. 

Цікаво, що більшість інших високооплачуваних політичних лідерів світу представляють англомовні країни, зокрема президент США Джо Байден, який заробляє 400 тисяч доларів на рік. Проте станом на 30 вересня 2024 року це менше, ніж заробляє прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз (419 тисяч доларів), але більше, ніж прем’єр-міністри Нової Зеландії та Канади, Крістофер Лаксон (314 тисяч доларів) та Джастін Трюдо (300 тисяч) відповідно.

Якщо розглядати зарплати лідерів відносно економічного стану їхніх країн, то президент Кенії Вільям Рутто є найбільш високооплачуваним, заробляє майже 2000% від ВВП на душу населення своєї країни у 2023 році. Його зарплата у 126 тисяч доларів різко контрастує із ВВП на душу населення Кенії, який становить близько 6 300 доларів на рік.

Найменше у світі «зелених» отримує лідер Шрі-Ланки – 3,9 тисячі доларів на рік.

Скільки заробляє Володимир Зеленський

На тлі світових лідерів зарплата Президента України Володимира Зеленського – досить скромна. За поточним курсом долара, його річний дохід становить приблизно 8 тисяч 100 доларів без вирахування податків, військового збору тощо.

Читайте також: «У громаді на Волині триває обстеження закладів освіти».

Реклама Google
 

Telegram Channel