Курси НБУ $ 41.24 € 44.79
Волинські газовики провели понад 500 експертиз для виявлення недобросовісного використання лічильників

Споживачі несуть відповідальність за цілісність і належний технічний стан приладу обліку газу.

Фото: Ілюстративне.Фейсбук.

Волинські газовики провели понад 500 експертиз для виявлення недобросовісного використання лічильників

З початку 2024 року метрологічною службою Волинської філії «Газмережі» проведено більше 10 000 безкоштовних повірок лічильників газу мешканців Волинської області

Понад 200 приладів обліку газу пройшли повірку у філії на замовлення підприємств та організацій нашого регіону.

Про це інформує Волинська філія «Газмережі». 

Для забезпечення чіткого контролю об'єму використаного природного газу та уникнення випадків несанкціонованих змін в конструкцію лічильників, усі нові прилади обліку перед встановленням споживачам проходять перевірку працездатності на еталонному обладнанні філії.

Однак, відбуваються ситуації, коли люди намагаються обійти правила та порушити коректну роботу вимірювальних приладів шляхом втручання в їх роботу. Це прикрі інциденти, які неможливо довго приховувати.

Для виявлення випадків недобросовісного використання лічильників проводиться відповідна експертиза. З початку року Волинська філія «Газмережі» проведено понад 500 експертиз.

І, на жаль, в ряді випадків, факти несанкціонованого впливу підтверджуються. А це вже не про економію коштів, а про обман за який зрештою споживачі змушені сплачувати в рази більше у порівнянні з сумлінними споживачами блакитного палива, - ствреджують газовики. 

Важливо пам’ятати, що споживачі несуть відповідальність за цілісність і належний технічний стан приладу обліку газу та зобов’язані надати доступ представникам оператора ГРМ для зняття показів або проведення повірки.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Як на Волині змінились ціни на продукти.

Реклама Google

Telegram Channel