Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
«Гаттузо? – Ні, Калюжний!»

Півзахисника «Олександрії» уже порівнюють із легендарним гравцем збірної Італії і золотого складу «Мілана» Дженнаро Гаттузо, який грав на позиції українця!

Фотоколаж із сайту tribuna.com.

«Гаттузо? – Ні, Калюжний!»

Фанати української збірної у польському Вроцлаві присвятили оригінальні плакати 26-річному опорному півзахиснику «Олександрії» Івану Калюжному і зустріли його на полі гучними оплесками

Інакше й бути не могло. Після фантастичного зіграного матчу проти Грузії (1:0) – першого для нього у футболці головної команди країни – Іван Калюжний підкорив серця уболівальників. Нарешті у нашій національній збірній з’явився безстрашний боєць. Справжній лев!

Тому багато кого з уболівальників обурила відсутність Івана Калюжного у стартовому складі національної збірної України на матч проти Чехії, але всі фани були в захваті, коли півзахисник «Олександрії» з’явився на 64-й хвилині. Ті, кому пощастило відвідати цей футбольний поєдинок, стверджують, що увесь стадіон став на вуха, коли вчорашній дебютант збірної замінив Тараса Степаненка.

А персональні фанати Калюжного підготували оригінальні банери. На одному – надпис: «Гаттузо? Ні, Калюжний», а на іншому – «Супер Іван» – із зображенням опорника в образі Супермена.

Півзахисника «Олександрії» уже порівнюють із легендарним гравцем збірної Італії і золотого складу «Мілана» Дженнаро Гаттузо, який грав на позиції українця!
Півзахисника «Олександрії» уже порівнюють із легендарним гравцем збірної Італії і золотого складу «Мілана» Дженнаро Гаттузо, який грав на позиції українця!

 Уявіть, півзахисника «Олександрії» порівнюють із легендарним гравцем збірної Італії і золотого складу «Мілана» Дженнаро Гаттузо, який грав на позиції українця! А ще якихось два роки тому вихованець «Металіста» грав у чемпіонатах Ісландії та Індії…

Нарешті у нашій національній збірній з’явився безстрашний боєць. Справжній лев!

І цього разу на полі «Супер Іван» знову бився, як лев! За тих півгодини, проведених на полі, кілька разів зривав оплески уболівальників, коли «перекушував» атаки чехів. Тому й став «Левом матчу» разом із воротарем Анатолієм Трубіним, який справді кілька разів врятував наші ворота. Тож вперше в історії збірної України цю пам’ятну статуетку отримали одразу двоє гравців.

Але, на жаль, це – слабка втіха: нічия для збірної України у матчі з Чехією дорівнює майже поразці. Ми й надалі – на останньому місці в групі. І навіть двох перемог у двох заключних матчах може не вистачити, щоб вийти на перше, яке гарантує перехід до 16 найсильніших збірних Європи. Адже чехи навряд чи своє лідерство упустять…

За воротами

Іван КАЛЮЖНИЙ, півзахисник збірної України:

«Дякую вболівальникам за підтримку. Але хотілося у ці моменти відіграти краще, бути більш впевненим, бо нелегко входити в таку гру на заміну. Але вже, як є… 

Степаненко у старті замість мене? Це – рішення головного тренера. Тарас у команді дуже давно, тож я спостерігав, дивився, як він грає. Особисто я себе почував доволі добре, але чехи – дуже атлетична команда, було непросто.

Емоції від дебюту за збірну? Дуже радий, що одягнув футболку головної команди країни, і намагатимуся продовжувати далі так грати, щоб мене викликали у національну команду».

Реклама Google


Який рахунок?

Ліга націй. Груповий етап, 3 тур. Україна – Грузія – 1:0 (Мудрик, 35 хв.). Стадіон: «Познань» (Познань, Польща).

Україна: Трубін, Матвієнко, Таловєров, Забарний, Конопля, Калюжний (Криськів, 91), Мудрик (Назаренко, 86), Шапаренко, Судаков (Сваток, 91), Гуцуляк (Зубков, 75), Довбик (Яремчук, 75).

Результат іншого матчу групи В1: Чехія – Албанія – 2:0.

Ліга націй. Група В1. 4-й тур. Україна – Чехія – 1:1 (0:1 – Лукаш Черв, 18 хв.; 1:1 – Артем Довбик, 53, із пенальті). Стадіон: «Тарчиньски Арена» (Вроцлав, Польща).

Україна: Трубін, Матвієнко, Забарний, Таловєров, Конопля (Тимчик, 80), Степаненко (Калюжний, 64), Мудрик, Шапаренко (Криськів, 64), Судаков, Гуцуляк (Зубков, 22), Довбик (Яремчук, 80).

 

Читайте також: Шевченко не хоче, щоб Кварцяний очолював Волинь.

Telegram Channel