Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
На Волині найкращим інтелектуалом стала представниця Черкаської області

Хто з нами грає – той стає мудрішим! І... виграє!

Фото – volyn.com.ua.

На Волині найкращим інтелектуалом стала представниця Черкаської області

Ну і хто посуне із трону Тетяну Репетило?

Представниця Черкащини знову тріумфує у нашому конкурсі знавців. Щоправда, цього разу перемогу вона здобула лише в останньому, додатковому 11-му турі, коли відповіла на запитання за твором Григора Тютюнника «Три зозулі з поклоном» 

А головний її конкурент – Микола Маїло із Житомира – чомусь вказав слово-відповідь «Віл». Як, до речі, і ще кілька наших учасників. Підозрюю, їх на манівці збив відомий усім твір Панаса Мирного «Хіба ревуть воли, як ясла повні?». 

Чудовий фінішний спурт продемонструвала Тетяна Гордійчук із Рівненської області, яка увійшла до трійки найсильніших учасників, хоча почала грати з нами лише із 4 туру.

ТОП-6 конкурсу «Гранатобуз із секретом. Літо-2024»:

1. Тетяна РЕПЕТИЛО (Черкаська область, Звенигородщина) – 6 очок.

2 – 4. Наталія БЕЛАЯ (Львівська обл., Винники) – 5 очок;

2 – 4. Тетяна ГОРДІЙЧУК (Рівненська обл., Рівне) – 5;

2 – 4. Микола МАЇЛО (Житомирська обл., Житомир) – 5.

*

5. Олександр ТУРАК (Львівська обл., Золочівщина) – 4 очки.

*

6. Олег ПРИХОДЬКО (Волинська обл., Луцьк) – 3 очки.

Що ж, знову кажемо гучне «Віват!» Тетяні Репетило. Оце так супергравчиня! Крім висловлення захоплення, пані Тетяна від нас отримає 600 гривень призових за 6 правильних відповідей у нашому конкурсі.

А ми продовжуємо осінню вікторину.

Реклама Google

І спочатку нагадаємо запитання туру №2, відповідь на яке оголосимо сьогодні. Приєднуйтеся до нашого конкурсу, який триватиме всі 12 турів – і ви ще матимете шанс догнати і обігнати лідерів. Якщо це станеться, отримаєте грошовий приз. 

«Гранатобуз із секретом – 2» (Осінь-2024)

Сьогодні ми заховали слово, яке означає грізну силу, потужність, патріотизм, поєднує в собі небо, землю і воду, смерть і життя, Європу і Азію… А його назву ви можете «зліпити» за допомогою цих лексем, якщо з першою чи останньою буквою в них проведете певні дії – від заміни на іншу чи просто закреслення, тоді враховуйте наступну: «під», «світ», «Аарон», «набат», «дар».

Що за слово ми заховали у гранатобузі?

Одразу кажемо, що це… Армія оборони Ізраїлю. Або одним словом-абревіатурою – ЦАХАЛ. Погодьтеся, це – потужна сила, зважаючи на те, що не боїться стількох ворогів-сусідів…

А хто з наших читачів усе ж таки розгадав, що в гранатобузі ми заховали слово «ЦАХАЛ», ви дізнаєтеся уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також – на сайті volyn.com.ua.

Нам же час задавати нове запитання. Поїхали!

«Гранатобуз із секретом – 4» (Осінь-2024)

Сьогодні в завданні завдяки «зачарованим» словам ми заховали назву країни. Даємо поради, що треба зробити, аби на неї «вийти»: «Не розсипайте перли перед свиньми, а краще – проженіть їх... словом; візьміть корінь синоніма від лексеми «мапа» і частину від слова «ровер». Якщо все це гарно поєднаєте, назвете державу із 6 букв, столицею якої є місто із 7 букв».

Що за країна захована у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 23 жовтня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Рекорд» (Ярослава Магучіх, Січеславщина).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також: Шевченко не хоче, щоб Кварцяний очолював Волинь.

Telegram Channel