Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
Нова «Богородиця» «зцілює»… за гроші

Ганна Фесун досліджувала тонкощі какао й раптом назвала себе «Богородицею».

Фотоколаж із сайту telegraf.com.ua.

Нова «Богородиця» «зцілює»… за гроші

Колишня власниця одного з київських кафе, яка спершу називала себе цілителькою, заявила, що вона… нова «Богородиця», а її донька – новий «Ісус». Жінка нібито лікує своєю енергією

А чи був Дірк у комі?

Виявилося, що одна з її клієнток із Волині загрузла у боргах через порятунок коханого Дірка з Німеччини, який уже 10 місяців лежить у комі. Гроші збирали для «Богородиці»-рятівниці, щоб вона вивела чоловіка з непритомного стану.

Після розголосу користувачі Facebook взялися проводити власне розслідування цієї історії. З’ясувалося, що «Богородиця» – це Ганна Фесун, колишня бізнесвумен, яка нібито віднайшла своє «призначення» цілительки, а згодом і… «святої».

Пізніше онлайн-детективи почали підозрювати, що зі здоров’ям у «хлопця в комі» немає ніяких проблем. Ба більше, Іноземний легіон, в якому він нібито служив, взагалі не брав участь у боях за Кринки, де, за легендою, чоловік отримав отруєння хімічною зброєю. А сама дівчина Ольга (ім’я вигадане. – Ред.), яка збирала кошти на його порятунок, бачилася з ним двічі у Німеччині, а потім лише листувалася з ним та його сестрою. Коли ж вона спробувала потрапити в Німеччині до нього в реанімацію, то там сказали, що хлопця вже забрала його мати.

Однак у письменника й журналіста Богдана Логвиненка, який знайомий із жінкою та особисто донатив на «порятунок коханого», є й інша легенда щодо того, як Дірк потрапив у кому. Після ураження газом на полі бою Дірк нібито доїхав до Німеччини й почав там лікуватися. Там він зустрівся з Ольгою, з якою зробив їхнє єдине спільне фото. Лише потім його ввели у кому.

Як запевняє жінка, їй вдалося зустрітися з Ісусом Христом, запросивши його до своєї молитви, та отримати від нього благословення.       

З проханням допомогти «коханому» жінка звернулася до Ганни Фесун, яка нібито почала енергетично підтримувати життя Дірка за окрему плату. Так Ольга загрузла у боргах.

За словами мами Ольги, донька попросила гроші у батька, який перебуває в ЗСУ, після чого той скинув їй 60 тисяч гривень. Жінка сказала йому більше цього не робити. Однак чоловік продовжив давати гроші – й не один раз.

«Оля винна дуже багатьом знайомим. Я не знаю, чи вистачить життя, щоб повернути всі борги. Донька платила Фесун сама – за «чудо». Вона постійно казала: «Мамо, це чудо – поряд, чого ж ти не хочеш повірити в нього?».  Я її намагалася переконати, по монастирях їздила, сорокоуст подавала. Але марно», – ділиться мама Ольги. Вона взагалі вважає, що «Дірк» може бути спільником «Богородиці»-шахрайки...

Від бізнесвумен – до «Богородиці»

Богдану Логвиненку наразі відомо про 5 постраждалих від Ганни Фесун. Вони брали участь у так званих ритуалах «Коло Життя», але змогли вчасно «зістрибнути» з цього гачка. «Всі кажуть, що платили за церемонії готівкою, тому жодних доказів цього немає», – каже журналіст.

…«Богородиці» Ганні Фесун – 38 років. Родом вона – із Золотоноші, що на Черкащині. Освіта у жінки дуже далека від теологічної. Згідно з інформацією на її Facebook-сторінці, Фесун закінчила Державний торгівельно-економічний університет за спеціальністю «Фінанси бізнесу». Власне, спочатку діяльність жінки й була пов’язана із бізнесом. У Києві разом із братом вони володіли двома кафе Call me Cacao, які спеціалізувалися на приготуванні какао. У 2020 році обидва заклади закрили. Причина, за словами Фесун, полягала у «зміні життєвих пріоритетів».

Однак насправді вона може бути значно прозаїчнішою, адже жінка з 2021 року судиться через те, що заборгувала гроші банку та компанії, яка здає приміщення в оренду.

За словами жінки, у 2018 році «вищі сили відкрили її справжнє призначення». І сталося це, як не дивно, в день її 33-річчя (вік, в якому розіп’яли Ісуса Христа). Того дня донька Фесун, тоді ще 2-річна Віра, до крові поранила ногу поблизу Софійського собору. Дівчинку повезли до лікарні зашивати рану, де на зв’язок із Ганною нібито вийшла «вища сила». «Операційна, в якій Вірі наклали шов, – це святе місце. Там, через Вірину рану, всевишня сила мені розповіла, що я буду працювати із ранами, які є в родах і родинах України. Мені дали прожити цю кров, щоб я, по-перше, згадала весь той біль, який прожила як мати в усіх своїх попередніх життях. По-друге, щоб я зрозуміла, наскільки зранені, травмовані роди України», – розповіла Фесун.

«Церемонії зцілення»

Фесун почала свою «духовну» кар’єру у 2019 році. Спершу жінка влаштовувала церемонії «Коло Какао» у своєму кафе. При свічках, із горнятком какао у руках та під традиційні українські пісні, вона обіцяла занурити учасників у «мандрівку магічним виміром». За кожну церемонію «Кіл Життя» «Богородиця» брала кошти – за свідченнями, по кілька тисяч гривень.

Жінка обіцяє, що участь у церемоніях допоможе зцілити «глибинні рани та родові травми» чи налагодити «зв’язок людини з її родом та духом». Однак ефект від церемоній, за словами Фесун, може «розкриватися» тижнями або навіть місяцями. 

У ритуалах Ганні Фесун допомагає її 8-річна донька. Але вона стверджує, що є й невидимий помічник – дух прабабусі. Жінка померла ще до народження Ганни, але коли та стала матір’ю, вона нібито явилася й передала сакральне знання.

Підвищення з «цілительки» до «Богородиці»  жінка нібито отримала від всевишньої сили в день початку повномасштабної війни – 24 лютого 2022 року. За словами Фесун, саме в цей день вона «стала до своєї найважливішої молитви». А вже двома місяцями пізніше, як запевняє жінка, їй вдалося зустрітися з Ісусом Христом, запросивши його до своєї молитви, та отримати від нього благословення.

Ганна Фесун стверджує, що з початком повномасштабного вторгнення перестала проводити церемонії для нових людей та більше сфокусувалася на молитвах.

«Мій дар – це мій хліб. Як будь-яка інша людина, яка зароб­ляє гроші своїми здібностями, талантом, унікальним досвідом, я заробляю своєю працею. За кожну гривню я відповідаю своїм здоров’ям… Все, що я втілюю, проводжу, які рахунки виставляю, – регламентує всевишня сила», – запевняє «Богородиця».

І, як бачимо, багато хто їй вірить…

Альона ПАВЛЮК.

Реклама Google

Telegram Channel