Курси НБУ $ 41.24 € 44.79
На Волині лісівники навчились керувати дронами

У Шацькому лісовому фаховому коледжі тепер цьому навику навчатимуть усіх студентів.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

На Волині лісівники навчились керувати дронами

20 працівників філій Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» успішно пройшли навчання з управління дронами, освоївши базові навички використання безпілотних літальних апаратів (БпЛА) для лісового господарства

Ідею необхідності такої підготовки висловив директор Поліського лісового офісу Олександр Кватирко, а реалізували її в Шацькому лісовому фаховому коледжі ім. В. В. Сулька під керівництвом директора Ігоря Жмурка.

Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

Застосування дронів у лісовому господарстві стає поширеною практикою у світі як ефективний метод збору даних. Їх використовують для охорони лісу, лісовідновлення, виявлення джерел пожеж, оцінки вирубки лісів, ідентифікації видів дерев, моніторингу їх захворювань, а також для виявлення несанкціонованих сміттєзвалищ і оцінки збитків після стихійних лих. Безпілотники мають перевагу в роботі у важкодоступних районах, де традиційні методи збору даних є витратними та трудомісткими.

Дрони також активно використовуються для оновлення картографічних даних. На відміну від наземних методів картування, БпЛА дозволяють швидко та економічно виконувати аерозйомку територій для створення ортофотопланів.

У Шацькому лісовому фаховому коледжі тепер цьому навику навчатимуть усіх студентів.

Як зазначає викладач дисципліни «Захист України», вже після кількох теоретичних занять молоді люди можуть практикувати перші польоти.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині відзначили працівників харчової промисловості.

Реклама Google

Telegram Channel