Курси НБУ $ 41.24 € 44.79
Долю Меморіалу Слави у місті на Волині визначить громада

Меморіальний комплекс Слави відкритий 9 липня 1977 року.

Фото із сайту kovel.media.

Долю Меморіалу Слави у місті на Волині визначить громада

Жителям запропонували зробити свій вибір

До 30 листопада триватиме громадське обговорення щодо долі Меморіалу Слави у місті Ковелі.

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», наказу Міністерства культури та інформаційної політики України від 26.08.2024 № 605 «Про визнання такими, що не підлягають занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, об’єктів культурної спадщини» Меморіал Слави в місті Ковелі (вул. Незалежності) визнано таким, що не підлягає занесенню до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Управління культури, молоді, спорту та туризму виконавчого комітету Ковельської міської ради виносить на громадське обговорення питання щодо подальшої долі Меморіалу Слави.

Термін проведення обговорення – з 17.10.2024р. по 30.11.2024р.

Повнолітні громадяни України, зареєстровані на території Ковельської територіальної громади, можуть подати пропозиції та зауваження у електронній формі за посиланням: https://forms.gle/DJphLyLDXGKyJvFX9 .

Після отримання пропозицій від громади та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Ковельської міської ради.

Читайте також: Пенсіонери з Полісся поїхали в обласний центр Волині, щоб побачити найбільшу картину у світі.

Telegram Channel