Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
Волинський суд конфіскував автомобіль у громадянки Грузії

Автомобіль конфіскували у власність держави.

Фото: ілюстративне/facebook.com.

Волинський суд конфіскував автомобіль у громадянки Грузії

Встановлено, що 23 серпня 2021 року Майя Ж. ввезла через Чернігівську митницю автомобіль Hyundai Elantra

Але жінка більше ніж на 30 днів перевищила термін тимчасового ввезення транспортного засобу з іноземної реєстрацією – в Україні такий становить один рік.

Про це йдеться в постанові Любомльського районного суду, пишуть Волинські новини.

Правопорушення виявили 1 серпня 2024 року на митному посту «Ягодин». Дії водійки кваліфікували за ч. 6 ст. 481 Митного кодексу, тобто як перевищення строку ввезення транспортних засобів особистого користування.

Представниця Волинської митниці вважала вину доведеною, бо це підтверджується протоколом про порушення митних правил, письмовими поясненнями та витягами з реєстрів.

Натомість адвокат водійки просила закрити справу через малозначність вчиненого. Як пояснила, її підзахисна не змогла вчасно вивезти авто через введення воєнного стану в Україні, а в митні органи не зверталася, бо не мала достатньої інформації про необхідність.

Суд повважав такі пояснення необґрунтованими, адже у вересні 2023 року громадянка Грузії була в Україні. Мовляв, мала достатньо часу, щоб звернутися в митні органи для належного вивезення авто.

У підсумку Майю Ж. визнали винною і конфіскували її автомобіль Hyundai Elantra у власність держави. Рішення ще можна оскаржити у Волинському апеляційному суді упродовж 10 днів з моменту його ухвалення.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Рівненщині батьки звинувачують лікарів у смерті свого сина.

Реклама Google

Telegram Channel