Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
З-під носа у ФСБ забрали... «Янголи»

«Це була складна, зухвала, але успішна акція, яку не вперше проводять підрозділи ВМС»

Фото із сайту informator.ua.

З-під носа у ФСБ забрали... «Янголи»

Спецзагін евакуював із Криму сім’ю українського офіцера. Розвідники вже визволили з окупованої території 73 людини, включаючи військових і цивільних

Як повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗСУ, загін спеціальної розвідки «Янголи» виконав складну місію, евакуювавши родину офіцера Військово-морських сил України з тимчасово окупованого Криму. Сім’я вимушена була втекти через переслідування з боку ФСБ.

18 вересня окупанти затримали всю сім’ю – батьків офіцера, сестру та неповнолітню племінницю. Їх незаконно утримували три дні, психологічно тиснули та погрожували тортурами, намагаючись змусити офіцера співпрацювати з ними.

20 вересня сім’ю тимчасово відпустили, але з умовою, що офіцер протягом п’яти днів зв’яжеться зі співробітниками ФСБ. В іншому разі родині загрожували серйозні покарання.

Операція була спланована у суворій таємниці та реалізована в стислі терміни.

Офіцер повідомив про ситуацію командувачу ВМС ЗС України Олексію Неїжпапі. Було вирішено залучити загін «Янголи» для планування та проведення спецоперації, позаяк на їхньому рахунку – вже багато успішних евакуацій. Операція була спланована в суворій таємниці та реалізована в стислі терміни. Сім’ю евакуювали фактично з-під носа окупантів.

«Це була складна, зухвала, але успішна акція, яку не вперше проводять підрозділи ВМС», – підкреслив речник Військово-морських сил Збройних Сил України Дмитро Плетенчук. 

Олексій Неїжпапа зустрівся з евакуйованими людьми. Командувач привітав їх та зазначив, що офіцеру, якого окупанти планували схилити до співпраці, «тепер буде спокійно на душі». 

«Янголи» так урятували вже 73 людей. 

Василина СМЕТАНА.

Реклама Google

Telegram Channel