Чим замінити майонез у салатах
Шукаєте альтернативні варіанти заправок? Ось кілька замінників майонезу, на які варто звернути увагу
Альтернативні варіанти заміни майонезу в салатах:
• Жовткова паста
У простому кулінарному приготуванні почніть з варіння яйця. Після варіння відокремте жовток і розімніть його виделкою, а потім змішайте зі сметаною, щоб вийшла ароматна заправка.
• Соус із зеленню та хроном
Для приготування цієї заправки слід змішати 2 столові ложки тертого хрону з 2 столовими ложками сметани. Додайте 1 чайну ложку лимонного соку, а також нарізані базилік, кріп та петрушку. Посоліть і поперчіть суміш до свого смаку. Таке поєднання обіцяє надати страві пікантного та насиченого смаку.
• Сметанково-часниковий соус
Цю заправку для салатів хвалять не лише за чудовий смак, але й за сумісність із такими стравами, як шаурма. Рецепт відзначається своєю простотою, адже для його приготування потрібно лише кілька інгредієнтів.
Подрібніть свіжий кріп і змішайте його з пропущеним через прес часником. Потім суміш змішайте з половиною склянки кефіру та однією склянкою сметани, додаючи сіль на смак.
Маленькі секрети великої кухні
• При приготуванні сирників додайте до тіста трохи рослинної олії. Сирники виходять смачнішими та пишнішими.
• Очищені горіхи не можна зберігати при кімнатній температурі – згодом вони гірчитимуть. Викладіть їх у герметичний контейнер і заморозьте. Це допоможе зберегти їхні корисні властивості та приємний смак.
• Обов’язково нагрівайте сковороду, перш ніж почати щось на ній смажити, інакше отримаєте підварений продукт замість підсмаженого. І не соромтеся брати посуд побільше. Це завжди зручніше (наприклад, розмішувати), і якщо раптом у міру додавання інгредієнтів вміст сковороди значно збільшиться, не доведеться аврально переміщати його в іншу посудину.
• Щоб фрикадельки у супі не розвалювалися, їх можна обсмажити. Кульки з фаршу покриються скоринкою і збережуть свою форму при варінні.
Галина ГОНОРОВА.
Читайте також: Яблучне варення з лимоном і апельсином.