Курси НБУ $ 41.25 € 43.56
Чим замінити майонез у салатах

І смачно, і корисно!

Фото із сайту wz.lviv.ua.

Чим замінити майонез у салатах

Шукаєте альтернативні варіанти заправок? Ось кілька замінників майонезу, на які варто звернути увагу

Альтернативні варіанти заміни майонезу в салатах:

• Жовткова паста

У простому кулінарному приготуванні почніть з варіння яйця. Після варіння відокремте жовток і розімніть його виделкою, а потім змішайте зі сметаною, щоб вийшла ароматна заправка.

• Соус із зеленню та хроном

Для приготування цієї заправки слід змішати 2 столові ложки тертого хрону з 2 столовими ложками сметани. Додайте 1 чайну ложку лимонного соку, а також нарізані базилік, кріп та петрушку. Посоліть і поперчіть суміш до свого смаку. Таке поєднання обіцяє надати страві пікантного та насиченого смаку.

• Сметанково-часниковий соус

Цю заправку для салатів хвалять не лише за чудовий смак, але й за сумісність із такими стравами, як шаурма. Рецепт відзначається своєю простотою, адже для його приготування потрібно лише кілька інгредієнтів.

Подрібніть свіжий кріп і змішайте його з пропущеним через прес часником. Потім суміш змішайте з половиною склянки кефіру та однією склянкою сметани, додаючи сіль на смак.

Реклама Google

Маленькі секрети великої кухні

• При приготуванні сирників додайте до тіста трохи рослинної олії. Сирники виходять смачнішими та пишнішими.

• Очищені горіхи не можна зберігати при кімнатній температурі – згодом вони гірчитимуть. Викладіть їх у герметичний контейнер і заморозьте. Це допоможе зберегти їхні корисні властивості та приємний смак.

• Обов’язково нагрівайте сковороду, перш ніж почати щось на ній смажити, інакше отримаєте підварений продукт замість підсмаженого. І не соромтеся брати посуд побільше. Це завжди зручніше (наприклад, розмішувати), і якщо раптом у міру додавання інгредієнтів вміст сковороди значно збільшиться, не доведеться аврально переміщати його в іншу посудину.

• Щоб фрикадельки у супі не розвалювалися, їх можна обсмажити. Кульки з фаршу покриються скоринкою і збережуть свою форму при варінні.

Галина ГОНОРОВА.

Читайте також: Яблучне варення з лимоном і апельсином.

Telegram Channel