Яблучне варення з лимоном і апельсином
Смак його просто неймовірний! Сподобається і дітям, і дорослим
Інгредієнти:
• 1 кг яблук (очищених);
• 700 г цукру;
• 1 великий апельсин;
• ½ лимона;
• 100 мл води.
Яблука очистити, вирізати серцевину і нарізати пластинками. Викласти у каструлю з антипригарним покриттям.
Апельсин очистити, зняти білі плівки та нарізати невеликими шматочками. Лимон можна не чистити, якщо подобається пікантна гіркуватість. Дуже ретельно вийняти усі кісточки і нарізати цитрус.
Додати апельсин і лимон в каструлю з яблуками.
Приготувати сироп. Всипати цукор у каструлю, влити воду. Перемішати і довести сироп до кипіння. Цукор має повністю розчинитись.
Гарячим сиропом залити фрукти.
Поставити каструлю на плиту і на середньому вогні довести до кипіння, опісля зменшити вогонь і варити фрукти в сиропі 20−25 хв. Якщо буде піна, то знімати.
Дати варенню постояти 2−3 год і знову варити 20 хв.
Гаряче варення розлити у дві півлітрові простерилізовані банки і закрити або закрутити кришками. Перевернути банки догори дном, загорнути у ковдру до повного охолодження.
Зберігати в неопалюваній коморі у квартирі.
Роксоляна ГЕЛЕЙ, wz.lviv.ua.
Читайте також: Варення з гарбуза від Євгена Клопотенка.