Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
NFT 2.0: як наступне покоління токенів змінить правила гри в мистецтві та розвагах

Фото: binance.com.

NFT 2.0: як наступне покоління токенів змінить правила гри в мистецтві та розвагах

Криптовалюти потрапляють у всі сфери нашого життя — про них говорять навіть учні початкових класів. Курс біткоїн долар можливо подивитися на біржі Binance. Співвідношення постійно змінюється та викликає цікавості не менше, ніж вартість золота. Проте криптовалюти — це не тільки біткоїн чи інші монети. Варто звернути увагу на невзаємозамінні токени NFT та їхню еволюцію.

Як змінювалися NFT

Дехто навіть зараз не може зрозуміти, як звичайні аватари чи інші примітивні картинки могли коштувати мільйони доларів. Звісно, були й справжні витвори цифрового мистецтва, які дійсно заслуговували на такі гроші.

NFT свого часу створили надзвичайний фурор серед користувачів. Колекція картинок CryptoPunk була продана за шалені гроші. Тож багато хто намагався створити власні NFT та вигідно їх продати. Проте хайп минув, і продавати невідомі токени стало важче.

Водночас сама технологія не тільки не зникла, але й продовжила своє еволюціонування. Розвиток прийшов із неочікуваної сфери — штучного інтелекту. Всім відомі його можливості: нейромережі можуть створювати відео, музику, картинки та багато іншого.

Передусім NFT 2.0 стануть більш доступними для масового користувача. Створюваний контент буде оформлятися у вигляді токена з уточненням права власності. Кожен користувач матиме унікальний ключ та цифровий підпис. Генерація токенів вбудовуватиметься в операційні системи смартфонів та комп’ютерів. Під час перегляду фото та відео можна буде отримати додаткову інформацію про власника.

NFT 2.0 — нове покоління невзаємозамінних токенів із розширеними можливостями

Сучасний варіант невзаємозамінних токенів — програмовані токени, які додають новий рівень інтерактивності. Варто детально розглянути NFT 2.0, які вже існують, та пояснити, чим вони відрізняються:

  • динамічні токени — можуть змінювати свої характеристики під впливом певних обставин (наприклад, зміна погодних умов, ціни на певні активи, результати спортивних змагань тощо);
  • фінансові токени — пов’язані з будь-якими фінансовими активами (акціями чи облігаціями);
  • інтерактивні токени — відносяться до цифрового мистецтва, де кожен із NFT вимагає прояву творчості, є можливість взаємодії за допомогою певних інструментів.

Таким чином, можна зробити висновок, що нове покоління невзаємозамінних токенів — це особливий запис у блокчейні, за допомогою якого власник може вчинити певні дії. Головна відмінність від першого покоління полягає в тому, що це вже не просто об’єкт власності, а повноцінна програма, яка може застосовуватися на користь свого створювача.

Тобто в NFT 2.0 додатково входить програма, яку власник використовує для отримання прибутків чи іншої вигоди — наприклад, знижки або додаткової послуги.

Наступне покоління невзаємозамінних токенів стало більш інформативним та інтерактивним. Незважаючи на те, що нова версія побудована на тій же технології, NFT 2.0 більш гнучкі: власник може оновлювати та вдосконалювати їх. Є змога додати метадані або нову інформацію для досягнення кращих результатів.

Реклама Google

Telegram Channel