Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
Відкривати пожежну у Ворокомле приїхав сам консул Республіки Польща

Добровільна пожежна команда й гості, які завітали на урочистий захід.

Фото із сайту Камінь-Каширської РДА.

Відкривати пожежну у Ворокомле приїхав сам консул Республіки Польща

У Камінь-Каширському районі зміцнюють пожежну безпеку. Нещодавно в селі Карасин Прилісненської громади відкрили нове пожежне депо, а через декілька днів цю «естафету» перейняла Камінь-Каширська територіальна громада

У селі Ворокомле запрацювала добровільна пожежна команда (ДПК). Її вдалося створити в рамках проєкту «Вогнеборці. Зміцнення спроможності українських громад шляхом розвитку добровільних пожежних команд».

Він передбачає запровадження сучасної системи цивільного захисту на місцевому рівні.

Попередньо представники громади та районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області вивчали відповідний досвід під час візитів до Польщі, яка і надала фінансову підтримку згідно з програмою співпраці.

В урочистому заході з нагоди відкриття пожежного депо, яке відбулося 10 жовтня, взяла участь іноземна делегація, зокрема й консул Республіки Польща Кшиштоф Василевський. Серед присутніх були: начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук, міський голова Віктор Пась, координаторка напрямку «Цивільний захист» Фонду міжнародної солідарності в Україні Світлана Неіленко, заступник Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук, а також – староста Ворокомлівського старостинського округу Сергій Шевчик, який, до слова, й очолив добровільну пожежну команду.

Підрозділ забезпечений пожежним автомобілем, бойовим одягом і необхідним спорядженням. 

Відтепер у випадку надзвичайних ситуацій та подій на допомогу прийде команда у складі 12 добровольців-вогнеборців, які мають досвід у справі порятунку, оскільки пройшли теоретичні та практичні навчання.

Підрозділ забезпечений пожежним автомобілем, бойовим одягом і необхідним спорядженням.

– Добровільна пожежна команда – це вагома інвестиція у безпеку громади та її жителів, а разом із цим – полегшення роботи професійних рятувальників. Зміцнюємо пожежну безпеку разом! – сказала начальниця

Камінь-Каширської РВА Ольга Ващук.

Богдана КАТЕРИНЧУК.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel