Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
«Дістати термометр із кишківника було дуже непросто» - на Волині рятували дитину

Рентген показав, що термометр повністю опинився в товстому кишківнику дитини.

Фото із фейсбук-сторінки Волинської обласної дитячої клінічної лікарні.

«Дістати термометр із кишківника було дуже непросто» - на Волині рятували дитину

Цими днями бригада екстреної медичної допомоги доправила із Каменя-Каширського до Луцька маму із піврічною дитиною, якій потрібна була невідкладна допомога

Зі слів мами, у доньки – закреп, тож вона намагалася зробити їй клізму за допомогою електронного термометра, змащеного олією. В результаті, він повністю опинився в товстому кишківнику дитини! До слова, таку пораду жінка, як розповіла, прочитала в інтернеті. 

На рентгені було чітко видно термометр, він пальпувався й через живіт. «Дістати прилад було дуже непросто, – розповідає хірургиня та ендоскопістка Волинської обласної дитячої  клінічної лікарні Юлія Артишук. – Зробили це ендоскопічно. Діяти треба було дуже обережно, щоб не травмувати немовляті анус та внутрішні органи. Самостійно градусник не вийшов би, натомість міг перфорувати кишківник або надалі спровокувати кишкову непрохідність».

Лікарі закликають батьків не займатися самолікуванням малечі та не прислухатися до некомпетентних порад.  

При закрепі допомагати малюку можна і потрібно, й для цього є прийнятні способи, зазначають на фейсбук-сторінці Волинської обласної дитячої  клінічної лікарні. Якщо у дитини є проблеми із випорожненням, необхідно звертатися до сімейного лікаря, педіатра, гастроентеролога, які нададуть рекомендації або призначать препарати, відповідно до віку дитини. Лікарі закликають батьків не займатися самолікуванням малечі та не прислухатися до некомпетентних порад.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Реклама Google

Telegram Channel