Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
Для лікарні у Маневичах назбирали по селах громади понад 25 тонн картоплі

Як у старій-добрій притчі: «Хто чим багатий, той тим і ділиться…».

Фото із сайту Маневицької селищної ради.

Для лікарні у Маневичах назбирали по селах громади понад 25 тонн картоплі

Ще й поділилися овочами із закладом у Чарторийську

Щороку жителі населених пунктів Маневицької громади долучаються до збору овочів для потреб медичного закладу. Цьогоріч спільними зусиллями заготовлено більше 25 тонн картоплі, 137 кілограмів моркви, 123 кілограми буряків та 144 – цибулі.

Активну участь у благодійній справі взяли старости громади, забезпечивши злагоджену роботу Будківського, Чарторийського, Куклинського, Цмінівського, Лісівського, Троянівського, Костюхнівського, Довжицького, Новорудського старостинських округів, які оперативно організували пункти збору овочів. Кожного року, йдеться на фейсбук-сторінці Маневицької селищної ради, доєднується до акції і Прилісненська громада, а саме – мешканці сіл Нові Червища, Тоболи, Галузія, Городок, Лишнівка та Карасин, які передали для потреб лікарні майже 8 тонн картоплі. 

Директор КНП «Маневицька багатопрофільна лікарня» Олег Бегаль зазначив, що у скрутний час війни ця допомога – особливо важлива, адже у закладі нині проходять лікування не лише місцеві жителі. 

Окрім цього, жителі Маневицької та Прилісненської громад поділилися своїм цьогорічним урожаєм і з мешканцями відділення стаціонарного догляду для постійного проживання, що в селі Чарторийськ, зібравши для його підопічних більше п’яти тонн овочів. 

Богдана КАТЕРИНЧУК.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel