Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
У Луцьку ділилися реальними відвертими історіями турботи про дітей

Метою зустрічі стала популяризація послуги патронату над дитиною та сімейних форм виховання.

Фото: Фейсбук.

У Луцьку ділилися реальними відвертими історіями турботи про дітей

Наразі в нашій області різними формами сімейного виховання охоплені 98% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Вони виховуються у 57 прийомних родинах, 44 будинках сімейного типу та 643 сім’ях опікунів.

Про це розповідають у Волинській ОВА. 

Окремою формою догляду дітей є послуга патронату – професійного догляду, виховання та реабілітації дітей, які тимчасово не можуть проживати у своїй біологічній сім’ї. На Волині у 4 патронатних родинах виховується 11 дітей. Ще 3 сім’ї пройшли навчання та також готові надавати допомогу дітям.

Водночас, потреба у родинах готових прийняти на виховання дітей, які втратили сім’ю завжди актуальна. Щороку в області сиротіє більше 200 дітей. І кожна така дитина потребує сімейного тепла і опіки.

Про труднощі та особливості виховання дітей родини розповіли 17 жовтня у Волинській державній обласній бібліотеці імені Олени Пчілки під час заходу «Жива книга: відверті історії турботи про дітей».

Метою зустрічі стала популяризація послуги патронату над дитиною та сімейних форм виховання шляхом відкритого спілкування, в якому «жива книга» – це реальна людина зі своєю історією.

Захід організувала міжнародна благодійна організація «Партнерство кожній дитині» у співпраці з Волинською обласною державною адміністрацією та Волинським центром соціальних служб. З вітальним словом виступила начальниця служби у справах дітей ОДА Алла Онищук.

«Тут зібралися різні люди, які до своїх рішень прийшли по-різному, але справа, яку вони роблять – для дітей і заради дітей», – наголосила Алла Онищук.

«Живими книгами» були прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, патронатні вихователі, які відкрили свої серця і домівки для дітей особливої долі. Слухачами – представники громадських та благодійних організацій, вищих навчальних закладів, фахівці служб, які працюють із сім’ями та спеціалізуються на захисті прав дітей.

Учасники заходу почули історії патронатних сімей Надії Романюк та Ігоря Шкільного. Вони поділилися цінностями, яких дотримуються у спілкуванні з вихованцями, та розповіли, як прийшли до рішення про створення патронатних родин.

«Важливо, щоб у житті дітей не було інтернату. Ми відверто говоримо вихованцям, що ми не тато і не мама, але готові їм допомогти», –

зазначає Надія Романюк.

Під час зустрічі також діяла фотовиставка Нововолинського міського центру соціальних служб «Патронат – шлях до щасливої усмішки». На світлинах – діти, які зростають у сім’ях, а не в стінах інституцій.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У Луцьку військові капелани розповіли про свою службу та важливу місію на війні.

Реклама Google

Telegram Channel