Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
Переваги використання ПРРО для інтернет-магазину

Фото: checkbox.ua.

Переваги використання ПРРО для інтернет-магазину

З урахуванням діючого законодавства більшість підприємців повинні мати реєстратор розрахункових операцій. Стосовно інтернет-магазинів, то використання РРО важливо в тому випадку, якщо основна підприємницька діяльність пов'язана з наявністю саме розрахункових операцій. Але класичне РРО для інтернет-магазину - це дуже недешеве задоволення, оскільки купівля чи аренда класичного апарату вартує великих коштів. Додатково необхідно систематично обслуговувати таке обладнання. І вирішити наявну потребу може саме програмний реєстратор розрахункових операцій.

Основні переваги використання програмного РРО для інтернет-магазину

ПРРО забезпечує ті ж функціональні можливості, що і класичний варіант РРО. Для податкової інспекції немає особливої відмінності в тому, що буде використовувати бізнес. Все одно всі операції будуть підлягати фіскалізації та визначеній системі оподаткування.

Вибір на користь ПРРО надає наступні переваги для інтернет-магазину:

  • Оперативність запуску. Інтернет-магазин може працювати з використанням ПРРО без безпосереднього відвідування податкової інспекції. Завантаження та налаштування певного додатку для запуску реалізуються впродовж одного робочого дня.
  • Використання програмного РРО для інтернет-магазину дозволяє систематизувати його роботу з більшістю програм обліку та оподаткування. Він має змогу швидко інтегруватися в будь-яку систему фірми, що додатково підвищує якість та рівень управління. І плюс в тому, що це також зменшує операційний час на підготовку аналітичних звітів для зовнішнього та внутрішнього користування.
  • Суттєва економія коштів. І це, напевно, одна з головних переваг для фірм, які тільки починають свій підприємницький шлях. Для купівлі та встановлення одного кассового апарату потрібні кошті, й немалі. Якщо відкривається кілька торгових точок, то потрібно і декілька апаратів. Додатково закуповується принтер, компьютер, монітор тощо. При механічній поломці потрібно сплачувати й послуги сервісного сервісу. Використання ПРРО дозволяє відчути суттєву економію, оскільки споживач сплачує лише невелику абонентську плату за використання та обслуговування певного додатку.
  • Можливість надання підтверджуючого фіскального документу покупцю. При використанні подібного облікового додатку продавець має змогу сформувати електронний чек та відправити його на електронну пошту, в будь-який месенджер. Це не тільки додаткова довіра до магазину, але й можливість формування високої планки ділової репутації та бізнес-іміджу.
  • Мобільність. Немає певних критеріїв, де може бути використано програмний додаток. Підприємець має змогу встановити певний додаток на смартфон, планшет, ноутбук або ПК. Додатково він може одночасно в одній програмі створити декілька кас, наприклад, в залежності від спеціалізації торгових майданчиків.

Висновки

ПРРО для інтернет-магазину дозволяє бізнесу функціонувати з урахуванням вимог законодавства, але з можливістю економити свої кошти та час. Особливо важливо застосування РРО для тих підприємців, хто приймає від покупців готівку чи використовує безготівкову форму оплату із застосуванням карток. Використання додатку у смартфоні не тільки дозволяє відкрити бізнес з фіскалізацією операцій впродовж одного робочого дня, але й додатково надає гарантії безперебійної роботи. Робота ПРРО не залежить напряму від наявності електроенергії. Достатньо мати заряджений телефон або ноутбук.

Реклама Google

Telegram Channel