Курси НБУ $ 41.23 € 44.73
Веземо те, що є найбільшим дефіцитом: Порошенко розповів, як формуються запити з фронту

Разом - до перемоги!

Фото Європейська солідарність.

Веземо те, що є найбільшим дефіцитом: Порошенко розповів, як формуються запити з фронту

Петро Порошенко, який під час чергової поїздки на східний напрямок передав партію техніки у 19 бригад і батальйонів, розповів, як зазвичай формуються запити з фронту

«Щоразу перед поїздкою на фронт ми збираємо список побажань від військових. Потім шукаємо необхідну техніку, закуповуємо її, готуємо і веземо. А для цього формуємо списки. Приблизно отак виглядає список техніки, яку ми передаємо ЗСУ на одній точці. Щотижня у нас таких щонайменше три. Цього разу на Харківщині та Донеччині», – показує Порошенко.

Командир батальйону безпілотників 58 мотопіхотної бригади Сергій Варакін на війні з 2014 року. «На таких професіоналах тримається наше військо. Привезли хлопцям 100 FPV-дронів «Джоні» 10T», 8 денних та нічних «Мавіки», чотирьохдіапазонний РЕБ «Шатро» на рамі та 10 «Ванільних цукорків» для особистого захисту», – розповідає Порошенко.

 

 «Ми не можемо відмовити Сергію, тому він легко «вибив» вантаж і для 16 окремого мотопіхотного батальйону 58-ої ОМБр. 100 FPV-дронів «Вирій» 8», 100 FPV-дронів «Спартак» 9T», 4-діапазонний РЕБ «Шатро» на рамі, 10 «Ванільних цукорків» передали хлопцям побратима «Вікінга». Так за один день 58 ОМБр отримала від нас 300 FPV-шок», – зазначає Порошенко і додає – від держави бригада отримала за місяць лише 350 дронів.

 

 «Така ситуація чи не в усіх бригадах, до яких ми приїхали. У 30-й механізованій бригаді служить наш депутат Обухівської міської ради Михайло Трач. Підкріпили його хлопців 100 FPV-дронами «Вирій» 8», двома десятками «Ванільних цукорків», 4-діапазонним РЕБ «Шатро», а також передали квадроцикл «Мураха», – пише п’ятий Президент.

 

 «Нашу рідну 81 окрему аеромобільну бригаду супроводжуємо ще з 2014 року. У чергову нашу зустріч привезли сотню FPV-дронів «Вирій» 8» і сотня 10», три «Мавіки», два 4-діапазонні РЕБи «Шатро» на рамі, два десятки «Ванільних цукорків». Виникла потребу у ноутбуках — ми й це вирішили», – пояснює Порошенко.

 

 «Викуповуємо останні вантажівки з маніпуляторами зі складів НАТО — їх ніде не дістати. Для артилеристів — це можливість завантажувати та вчасно доставляти боєприпаси. Привезли DAF Layland з маніпулятором 27 реактивній артилерійській бригаді та захист — два десятки «Ванільних цукорків» та три РЕБи 4-діапазонних «Шатро», – пише Порошенко.

Хлопцям із 33 ОМБр також привезли DAF Layland та два десятки «Ванільних цукорків», три 4-діапазонні РЕБи «Шатро».

«Командир підрозділу аеророзвідки, наш депутат у Київській обласній раді Владислав Одинець, за технікою приїздить і до нас в офіс. Але сьогодні — від нас доставка 207 окремому батальйону 241-ї бригади Сил ТРо. Це — сотня FPV-дронів «Вирій» 8» і сотня 10», чотири денні та нічні «Мавіки», РЕБ «Шатро» 4-діапазонний на рамі, десяток «Ванільних цукорків». 155 окремий батальйон 117-ї окремої бригади Сил ТрО отримав шини для HMMWV», – перераховує Порошенко.

 

 «Якось так. По кілька разів на тиждень. Список за списком, мільйони за мільйонами. Системно, незмінно працюємо, щоб допомогти ЗСУ наблизити Перемогу. Дякую нашій команді за величезну роботу й військовим за міць та професіоналізм. Далі буде», – наголошує Порошенко.

Реклама Google

Telegram Channel