Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Як поєднати самостійне вивчення англійської мови з повсякденними справами: практичні поради

Вивчати нові мови можна просто в автобусі.

Фото: booyya.com.

Як поєднати самостійне вивчення англійської мови з повсякденними справами: практичні поради

Ось 2 причини, чому варто поєднувати опанування англійської та повсякденні справи. Перша — це економія часу. Бо іноді приділити навчанню цілу годину дуже складно. А ось прибирати та вчити нові слова може кожен. Друга причина — це перетворення англійської на частину вашого життя. Чим частіше ви приділяєте увагу новій мові, тим природнішою вона стає для вас, тим легше вчити нову лексику. Тому тримайте поради, як ефективно поєднувати навчання з приготуванням їжі, вигулюванням собаки та дорогою на роботу.

Підберіть матеріали, щоб вчити англійську самостійно, послідовно та структуровано

Самостійне навчання не означає, що вам зовсім не потрібні навчальні матеріали. Важливо мати структуровані уроки, аби послідовно опановувати тему за темою — як лексичну, так і граматичну. Особливо важлива наявність навчальних матеріалів для початківців, які ще не мають базових знань.

На щастя, сучасні мовні школи потурбувалися про тих, хто бажає вчити англійську без регулярного відвідування курсів. Наприклад, на платформі Booyya ви знайдете сотні курсів, котрі допоможуть опанувати англійську самостійно, а також дадуть вам зрозумілі пояснення та структурований матеріал. Кожен курс зосереджується на окремій цікавій або складній темі — це може бути опис зовнішності або ж правила вживання Past Simple.

Також на платформі є курси, за якими можна самостійно вчити цілі рівні англійської мови. Це те саме, що відвідувати повноцінний курс з викладачем, проте ви зможете навчатися вдома та в зручний для себе час.

Навчіться поєднувати домашні справи та навчання

Поєднувати дві корисні справи одночасно — це, без перебільшення, справжнє східне мистецтво. Бо, занурившись в куховарство, можна легко забути про англійську або ж залити підручники борщем. А в процесі запам’ятовування слів забути про відкритий кран у ванній кімнаті.

Тому тримайте корисні поради, які допоможуть в організації самостійного опанування англійської під час домашніх справ:

  • Поєднуйте навчання з тими справами, які не потребують багато вашої уваги. Мити підлогу та вчити нові слова — складно. А ось їхати в метро та вчити англійську за онлайн-підручником — легко.
  • Підбирайте навчальні матеріали відповідно до свого рівня. Бо занадто складні завдання чи граматика потребують більше зусиль, а тому поєднувати навчання і домашні справи буде ще важче. Більше про рівні англійської можна прочитати у цій статті — вона допоможе зрозуміти, як почати самостійне вивчення англійської мови максимально ефективно.
  • Поєднуйте різні формати навчання. Доки чекаєте, поки закипить вода для спагеті, можна переглянути короткий відеоролик про часи англійської. А ось коли вигулюєте собаку, то краще надати перевагу аудіоматеріалам.
  • Перетворіть розваги на навчання. Якщо полюбляєте переглядати цікаві наукові відео — дивіться їх англійською. За потреби на YouTube можна увімкнути субтитри.

Та найголовніша порада — не перетворюйте англійську на покарання. Аби навчання приносило потрібні знання, цей процес має приносити задоволення. Тому ми й радимо шукати цікаві навчальні матеріали та займатиcя самостійно без прив’язки до графіка, а лише коли цього прагне ваша душа.

Реклама Google

Telegram Channel