Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Суд у Києві звільнив з-під варти волинянку, яка ошукала волонтерів на продажі дронів для ЗСУ

Ірині Приступі призначили домашній арешт, звільнивши її з-під варти у залі суду.

Фото: Ковель-медіа.

Суд у Києві звільнив з-під варти волинянку, яка ошукала волонтерів на продажі дронів для ЗСУ

Ковельчанка Ірина Приступа, яка є підозрюваною у справі щодо шахрайства в особливо великих розмірах і з моменту затримання перебувала у слідчому ізоляторі, отримала домашній арешт на час слідства і була звільнена з-під варти у залі суду

Про це стало відомо з ухвали Печерського районного суду м. Києва, –

інформує видання Ковель media.

Як раніше повідомлялося, у лютому 2024 року правоохоронці ліквідували злочинне угруповання, яке ошукало українців більше, ніж на 45 мільйонів гривень під приводом продажу дронів для ЗСУ. Трьом особам повідомлено про підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 190 КК України). Йдеться про київського підприємця Назара Ткаченка, мешканку Ковеля Ірину Приступу, а також Олесю Матякіну (проживає в Туреччині).

Суд обрав Ірині Приступі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та встановив заставу у межах 3 000 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що відповідно становить 9 084 000 грн. Згодом суму застави зменшили до 7 570 000 грн.

У вересні 2024-го слідчий поліції у кримінальному провадженні № 42023260000000091 звернувся до суду з клопотанням вкотре продовжити строк тримання під вартою.

У судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали.

Захисник Ірини Приступи заперечив. Він сказав, що підозра необґрунтована, ризики не доведені, підозрювана за місцем проживання характеризується позитивно, з вищою освітою, одружена та має на утриманні двох малолітніх дітей, причому одна дитина, 2019 року народження, має інвалідність.

Підозрювана підтримала позицію свого захисника.

За результатами встановлених у судовому засіданні обставин та з урахуванням доводів, викладених стороною обвинувачення та стороною захисту, слідчий суддя вважає, що прокурором доведено наявність обставин, передбачених п.1 та п.2 ч.1 ст.194 КПК України, і не доведено того, що більш м’який запобіжний захід є недостатнім для запобігання ризикам, вказаним у клопотанні, – йдеться в ухвалі.

Печерський суд ухвалив клопотання слідчого залишити без задоволення, а Ірині Приступі призначив домашній арешт, звільнивши її з-під варти у залі суду.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Рівненщині гендиректор медзакладу відповідатиме за службову недбалість.

Реклама Google

Telegram Channel