Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Західна преса заявила про прорив РФ у районі Часового Яру

24 бригада вже тривалий час успішно захищає стратегічно важлививй Часів Яр.

Фото Гордон.

Західна преса заявила про прорив РФ у районі Часового Яру

Яка ситуація в місті?

Російським окупантам удалося «вклинитися» в лінію української оборони в Часовому Яру Донецької області. Про це 22 жовтня поінформував представник пресслужби 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Іван Петричак, інформує «Суспільне». 

Аналітик Bild Юліан Рьопке заявив 21 жовтня, що армія РФ форсувала канал Сіверський Донець – Донбас на сході Часового Яру і просунулася на 2,5 км.

Петричак повідомив, що дійсно, «днями окупантам вдалося вклинитися в нашу лінію оборони, перейшовши канал».

«Іде робота на знищення цього противника. Зараз тривають запеклі бої. Ситуація була напруженою упродовж останнього місяця, і не було жодного дня, коли окупанти не намагалися штурмувати. Окупанти намагаються знищувати все, застосовують авіацію», – додав Петричак. 

За його словами, росіяни використали погодні умови, щоб перейти канал. 

«Удень сонце, уночі й увечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, аби перейти канал. Нині він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз усі сили бригади спрямовані на те, щоб знищувати окупанта в тому квадраті, де він зараз заблокований. Ситуація контрольована», – підкреслив він.  

Засновник і аналітик проєкту DeepState Руслан Микула, коментуючи матеріал в ефірі «Суспільного», розповів, що в районі Часового Яру бої точаться в трьох точках, одна з яких – західна частина селища Калинівка, де ворог намагається закріпитися. 

«Друга точка – це міська забудова міста Часів Яр, де противник мав незначні успіхи. Є факт застосування колон, які змогли зайти і скинути там десант. Відповідно, зараз ворог намагається насичувати той район піхотою. Ну й район, про який писало видання Bild, – це по трасі на Костянтинівку. Звісно, що Bild дещо перебільшило успіхи ворога, але дійсно, там є певне просування ворожих військ», – сказав Микула. 

Він пояснив, що мета росіян – захопити всю Донецьку область, а без контролю над Часовим Яром їхнє просування в бік Костянтинівки, Слов'янська і Краматорська неможливе, тому сили оборони намагаються утримати місто, роль якого «недооцінити не можна». Поки, підкреслив він, окупанти не мають значних успіхів у районі Часового Яру. 

Прорив армії РФ у районі Часового Яру не підтвердила також і речниця оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» Анастасія Бобовнікова. 

«Враховуючи, що противник використовує тактику малих штурмових груп, ворожа піхота забігає за канал. Проте подібні маневри супроводжуються значними втратами для росіян. Українські сили швидко відбивають такі атаки, відкидаючи російські підрозділи назад», – сказала вона «РБК-Україна» 21 жовтня. 

На практиці, каже Бобовнікова, це має такий вигляд: три – п'ять окупантів-загарбників забігають у, наприклад, будинок, вони, умовно, «закріпилися». Однак логістичні шляхи до цієї позиції будуть перерізаними, а цю групу так чи інакше «викурять і знищать». Така історія, за її словами, повторюється щоденно вже тривалий час.

Реклама Google

Telegram Channel