Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Плюс 42 відсотки: на Волині - позитивна динаміка сплати ПДВ

За підсумками січня-вересня 2024 року в області до держбюджету сплачено 2 мільярди 477 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Волинь-нова

Плюс 42 відсотки: на Волині - позитивна динаміка сплати ПДВ

За підсумками січня-вересня 2024 року в області до держбюджету сплачено 2 мільярди 477 мільйонів гривень податку на додану вартість. Це на 734 мільйони більше, ніж у січні - вересні торік

Наразі показники сплати податку на додану вартість на 42,1 відсотка перевищують аналогічні надходження торік. 

Таке зростання показників сплати податку на додану вартість в області -прогнозоване, оскільки фахівці податкового адміністрування зосереджують увагу на активній протидії потенційним ризикам, - констатують у Головному правлінні ДПС у Волинській області.  

«Алгоритм роботи з  ризиками вдосконалюється. Враховуючи потребу у підвищенні ефективності протидії бюджетним втратам, саме зараз у рамках Експериментального проєкту запроваджується система управління податковими ризиками у ДПС, яка забезпечить єдиний підхід до управління ризиками, дотримання податкового законодавства в роботі органів ДПС по всій вертикалі та сприятиме спрямуванню наших зусиль на найбільш проблемні питання в адмініструванні податків і зборів», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк. 

Посадовець підкреслив, що Постанова КМУ від 25 липня 2024 року № 854 «Про реалізацію експериментального проекту щодо функціонування системи управління податковими ризиками (комплаєнс-ризиками) в Державній податковій службі» не встановлює жодних нових обов’язків або обмежень для платників податків. 

Сектор інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Волинській області.

Реклама Google

Telegram Channel