Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Білий дім визнав, що Північна Корея відправила не менше 3000 військових до росії

От сволоти!

Фотоколаж із сайту telegraf.com.ua.

Білий дім визнав, що Північна Корея відправила не менше 3000 військових до росії

Також КНДР намагається ізолювати сім’ї відібраних солдатів в певному місці, щоб інформація не поширювалась

Сполучені Штати мають інформацію про підготовку північнокорейських військових на території росії, але поки невідомо, чи будуть вони брати безпосередню участь у війні проти України.

Як повідомляє «Європейська правда», про це на брифінгу 23 жовтня сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі

За словами Кірбі, з початку до середини жовтня Північна Корея відправила «не менш як 3000 солдатів до східної росії».

Реклама Google

«За нашими оцінками, ці військові на кораблях вирушили з порту Вонсан у Північній Кореї до російського Владивостока. Звідти північнокорейські військові вирушили до низки військових тренувальних центрів на сході росії, де вони зараз проходять підготовку», – додав він.

Представник Білого дому уточнив, що наразі не зрозуміло, чи братимуть ці північнокорейські військові пряму участь у бойових діях проти України разом із російськими військами.

«Але, безумовно, така ймовірність викликає значне занепокоєння. Після завершення підготовки ці військові, можливо, вирушать на захід росії, де воюватимуть проти українських військових», – зазначив Кірбі.

Він сказав, що США повідомили українській стороні своє бачення ситуації, а також перебувають у тісному зв’язку з союзниками, партнерами та країнами регіону «стосовно наслідків такого кардинального кроку і нашої можливої реакції».

«Дозвольте чітко заявити: якщо північнокорейські військові таки вступлять у бойові дії, ця подія засвідчить усе більший відчай росії у її війні проти України», – наголосив представник Білого дому, додавши, що це «буде ознакою слабкості, а не сили кремля».

Читайте також: Зігріємо українського воїна: Порошенко купив для фронту велику партію дизельних пічок.

Telegram Channel