Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Ліцеїстка з Луцька побувала на виставці винаходів у Хорватії

Так тримати!

Фото: facebook.com.

Ліцеїстка з Луцька побувала на виставці винаходів у Хорватії

16–19 жовтня в Загребі (Хорватія) відбулося Міжнародне інноваційне шоу «INOVA –2024» – виставка винаходів, яка проходить з 1971 року

Це один з найдавніших наукових івентів, який щороку збирає винахідників з Європи, Азії, Океанії, Африки, Північної та Південної Америки.

Про це інформує Управління освіти і науки Волинської ОДА.

Цього року до виставки долучилося близько 500 учасників з 20 країн світу.

У складі української делегації була переможниця Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, учениця Луцького ліцею №21 імені Михайла Кравчука Ойович Софія.

На престижному науковому конкурсі дівчина здобула срібну нагороду. Софія представляла наукове дослідження на тему «Особливості морфогенезу очного яблука Безхвостих земноводних на прикладах жаби озерної».

Софія є неодноразовим переможцем міських, обласних і Всеукраїнських олімпіад з біології, турнірів та конкурсів. Вчителем-натхненником, яка захопила її вивченням біології, є вчитель ліцею Оксана Котюк, а науковим керівником - кандидат біологічних наук, професор Волинського національного університету імені Лесі Українки Ярослав Степанюк.

«Я вірю, що моя праця справді принесе користь науці і знанню про цих істот та вивченню морфогенезу очного яблука загалом, чи навіть буде корисною у майбутніх наукових дослідженнях на подібну тему» - ділиться юна науковиця.

Вітаємо юну дослідницю та бажаємо нових звершень та досягнень на науковій ниві!

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: Український вогнеборець встановив світовий рекорд на Чемпіонаті світу рятувальників у США.

Реклама Google

Telegram Channel