Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
До Луцька з'їхались кілька сот практиків і науковців галузі охорони здоров’я з усієї України

Комплекс тем, які розглядатиме Конгрес, надзвичайно актуальний для вітчизняної медицини в період війни.

Фото: Фейсбук.

До Луцька з'їхались кілька сот практиків і науковців галузі охорони здоров’я з усієї України

Волинь приймає ХХ Конгрес Світової Федерації Український Лікарських Товариств

Науково-медичний форум упродовж двох днів триватиме на базі ВНУ ім. Лесі Українки, де віднедавна функціонує медичний факультет

Про це повідомляють у Волинській обласній раді.

На конгрес до Луцька прибули кілька сот практиків і науковців галузі охорони здоров’я з усіх куточків держави.

Дистанційно також доєднаються і колеги-співвітчизники, об’єднані в Українські лікарські товариства у Німеччині, Австрії, Італії, США та багатьох інших країнах світу. Перша така спільнота була заснована українцями у 1921 році в Польщі, а вже у 1977-му медики українського походження об’єдналися у Світову федерацію українських лікарських товариств. Одна із традицій – проведення науково-практичних конгресів з актуальних питань галузі. Цьогоріч він ювілейний ХХ.

У пленарному засіданні як представники керівного складу наглядової ради університету взяли участь голова Волиньради Григорій Недопад та парламентарка Ірина Констанкевич.

«Комплекс тем, які розглядатиме Конгрес, надзвичайно актуальний для вітчизняної медицини в період війни. Спостерігаючи за нашими обласними медичними закладами, можу впевнено сказати, що теперішній складний час став викликом для системи охорони здоров’я, але, одночасно, і поштовхом для розвитку: наші медики швидко набувають нових компетенцій, опановують сучасні методики у хірургії, трансплантології, реабілітації. А ще такий представницький і авторитетний форум буде надзвичайно корисним для викладачів та студентів молодого, проте перспективного медичного факультету нашого ВНУ», - висловив упевненість, звертаючись до учасників Конгресу, Григорій Недопад.

Про якість і кількість підготовки медичних кадрів з проєкцією на майбутнє говорила і народна депутатка Ірина Констанкевич: «На жаль, сьогодні існує тенденція до зменшення кількості медпрацівників, але кількість тих, хто потребуватиме допомоги лише зростатиме. Наш парламентський комітет багато працює над документами, пов’язаними з відновленням комбатантів і ветеранів. І відповіді щодо спроможності вітчизняної системи охорони здоров’я, кількості та якості підготовки медичних кадрів потрібна вже сьогодні».

У програмі науково-медичного форуму – секційні засідання на теми: медична освіта і безперервний професійний розвиток, вдосконалення моделі післядипломної освіти лікарів, а також ліцензування, сертифікація і акредитація медичних кадрів; зміни в наданні медичної допомоги у воєнний період, громадське здоров’я і спроможність до подолання епідеміологічних загроз; реабілітація та медико-соціальні проблеми, мультидисциплінарний підхід до лікування посттравматичних станів та адаптації учасників бойових дій; сучасні інноваційні технології в діагностиці, лікуванні і профілактиці, наукові дослідження і стандарти.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: У двох медзакладах Волині спостерігається високий показник проведення кесаревих розтинів.

Реклама Google

Telegram Channel