Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Боїться путіна? Канцлер Німеччини виступив проти першого пункту «Плану перемоги» Зеленського

«Пане Шольц, то Ви не козак?».

Фото із сайту rbc.ua.

Боїться путіна? Канцлер Німеччини виступив проти першого пункту «Плану перемоги» Зеленського

«Країна, яка воює, не може стати членом НАТО»

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув ідею запрошення України в НАТО, яка є першим пунктом «Плану перемоги» Президента України Володимира Зеленського.

Про це пан Шольц заявив в інтерв’ю ZDF, повідомляє «Європейська правда».

Шольц нагадав, що НАТО ухвалив рішення стосовно перспектив вступу України на самітах у Вільнюсі та Вашингтоні, й, на його думку, «наразі немає потреби в якихось нових рішеннях за межами цього».

«Країна, яка воює, не може стати членом НАТО. Усі це знають, з цим немає жодних розбіжностей. І в НАТО запрошення зазвичай досить швидко пов'язують із членством», – додав він.

Далі канцлер Німеччини заявив, що повномасштабне вторгнення росії в Україну вимагає виважених дій, які, з одного боку, гарантують підтримку Києву, а з іншого боку, гарантують, що це не перетвориться на війну між москвою і НАТО.

«Це те, де я дуже чітко висловлюю свою позицію і не зміню її», – наголосив Шольц.

Реклама Google

Нагадаємо, Володимир Зеленський 17 жовтня у Брюсселі сказав, що сподівається переконати канцлера Олафа Шольца щодо важливих для України далекобійних засобів, як і підтримки її запрошення у НАТО.

Шольц, коментуючи представлений «план перемоги», одним із пунктів якого є запрошення України в НАТО, зазначив, що є рішення, які він ухвалив, і вони «не зміняться».

Читайте також: Щонайменше 7 країн чинять опір вступу України до НАТО.

Telegram Channel