Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
В Україні виявили чергове ліжко, повне доларів

І це в кожному військкоматі країни таке робиться. Просто дехто родичам дав частину на сховок...

Фото із сайту dbr.gov.ua.

В Україні виявили чергове ліжко, повне доларів

Викрито нову злочинну групу, яку організували в ТЦК

Зловмисники все виконували на вищому рівні: ухилянт купував готовий «пакет послуг».

У Києві співробітники ДБР викрили і затримали посадовців Голосіївського РТЦК та СП Києва та трьох цивільних, які організували схему  ухилення від мобілізації військовозобов’язаними. 

Про це 24 жовтня, у четвер, повідомляє ДБР на своєму сайті.

Як повідомляється, працівники Голосіївського РТЦК і голова ВЛК цього ж району створили злочинну групу, що надавала «послуги» чоловікам, які не мали бажання проходити військову службу. Один з викритих — голова військово-лікарської комісії — вже мав підозру за аналогічні дії і був відсторонений від посади, але продовжив впливати на процеси. Організував групу цивільний, який підшукував клієнтів, збирав необхідні документи та передавав їх до РТЦК.

Все було організовано на вищому рівні: «клієнтам» виготовляли пакет військово-облікових документів щодо їх зняття та виключення з військового обліку. Ціна пакета становила від 2 до 15 тисяч доларів США.

У фігурантів пройшли обшуки, під час яких вилучено документи та записи, які свідчать про незаконну діяльність, пов'язану зі зняттям з військового обліку та ухилення від мобілізації тисяч військовозобов'язаних.

Під час обшуків у фігурантів знайдено документи та записи, які можуть свідчити про факти незаконного зняття з військового обліку та ухилення від мобілізації тисяч військовозобов’язаних. Також при обшуках знайдень 1,2 мільйона доларів США та 45 тисяч євро готівкою. Учасники злочинної групи мали у власності 11 автомобілів преміум класу вартістю, приблизно, 100 тисяч доларів кожний.

ДБР повідомило фігурантам про підозру в організації та виконанні злочинної схеми, одержанні неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням,  за попередньою змовою групою осіб.

Наразі вирішується питання про запобіжний захід - ДБР звернулося до суду з проханням взяти підозрюваних під варту, вважаючи це доцільним.

Реклама Google

Під час проведення розслідування у цьому ж ТЦК було виявлено ще двох зловмисників: вони вносили до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів фальшиві дані, які дозволяли ухилятись від військової служби та виїхати за кордон.

Їм також повідомлено про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (ч. 5 ст. 361 КК України), вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статей передбачає позбавлення волі строком до 15 років.

Слідство продовжує вивчати обставини щодо причетності до вчинення кримінальних правопорушень інших співробітників РТЦК та СП міста Києва.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Центрального регіону.

На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 22 жовтня 2024 року «Щодо протидії корупційним та іншим правопорушенням під час встановлення інвалідності посадовим особам державних органів» та указу Президента України Державне бюро розслідувань інтенсифікувало свою роботу щодо виявлення і припинення злочинних схем видачі підроблених документів щодо непридатності до військової служби. Робота ведеться не лише в медико-соціальних експертних комісіях, але й в ТЦК та ВЛК всіх регіонів, повідомили в ДБР.

Читайте також: На Рівненщині посадовиця МСЕК «заробляла» на ухилянтах.

Telegram Channel