Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Учнівські лісництва Волині та Рівненщини посіли призові місця на змаганнях

Так тримати!

Фото: facebook.com.

Учнівські лісництва Волині та Рівненщини посіли призові місця на змаганнях

Вищедубечанське учнівське лісництво філії «Вищедубечанське лісове господарство» ДП «Ліси України» здобуло гран-прі Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв, який відбувся на Волині

Протягом двох днів вихованці лісництв з 18 областей країни презентували свою діяльність і змагались за звання найкращого учнівського лісництва.

Про це інформує Товариство лісівників України.

Волинь цьогоріч представляла команда Скулинського шкільного лісництва Колодяжненської сільської ради, переможці обласного етапу, а Рівненщину - учнівське лісництво «Вікова діброва» Оженинського ліцею. Ці діти, якими опікується Дубенська філія, також є переможцями обласного етапу змагань.

Організатори заходу - Волинський обласний еколого - натуралістичний центр, у підготовці активно допомагали Поліський лісовий офіс ДП «Ліси України» та Волинська обласна організація Товариства лісівників України .

Привітав учасників голова Товариства лісівників України Юрій Марчук: - Учнівські лісництва - це про професійність. Це велика школа для лісової галузі. Дітям значно легше навчатися згодом в університеті. А молоді спеціалісти, які приходять в галузь після таких практичних навчань, це вже справжні фахівці своєї справи. З власним баченням та багажем професійних знань.

Генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець зауважив, що діяльність шкільних лісництв дуже цінна для професійно-орієнтаційної роботи. Адже багато дітей, які відвідують такі навчальні центри, у майбутньому своє захоплення пов’язують із професію.

На цьому наголошував також Ігор Будзінський, начальник управління лісового господарства та відтворення лісів Державне агентство лісових ресурсів України.

У підсумку Скулинське учнівське лісництво(керівник Савченко Світлана) посіло І місце, а Оженинське учнівське лісництво «Вікова діброва» (керівник Сорочук Світлана) - ІІ місце.

Загалом на Волині та Рівненщині, де здійснює свою діяльність Волинська обласна організація ТЛУ, активно діють майже 70 шкільних лісництв.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Читайте також: На Волині з професійним святом привітали транспортників і дорожників.

Реклама Google

Telegram Channel