Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Що потрібно для перемоги України

Порошенко: вимагаю, щоб ми нарешті створили агенцію фортифікаційних споруд, ми маємо берегти наших воїнів.

Волинь-нова

Що потрібно для перемоги України

Цього року ми маємо негайно отримати запрошення в НАТО

4 грудня у нас відбудеться засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, і вони уповноважені прийняти необхідне рішення  згідно цього. Хочу наголосити, що це буде в грудні, уже після виборів президента Сполучених Штатів Америки. Сьогодні ми маємо мобілізувати всі зусилля і попрацювати до 4 грудня для отримання цього запрошення.

Головний, хто забезпечує нашу перемогу, – це Збройні Сили України. І для того, щоб вони забезпечили виконання цього плану, ми, всі українці, і, в першу чергу, влада, маємо забезпечити ЗСУ. Першим пріоритетом цього плану мають бути фортифікації, стабілізація на фронті, забезпечення українського виробництва зброї.

Я вимагаю, щоб ми нарешті створили агенцію фортифікаційних споруд. Ми маємо берегти наших воїнів. Коли облаштовані фортифікаційні споруди, займаються підготовленими бригадами, які захищені від ворожих FPV-дронів, ворожої артилерії, коли позиції дозволяють знищувати ворога, є «зуби дракона», є заміновані поля – все те, що росіяни зробили в «лінії Суровікіна», коли очікували наш контрнаступ.

Ми маємо нарешті перевести економіку на військові рейки. І тоді буде чітко видно пріоритети держави. Ми фінансуємо не прокурорів і «марафони», а – армію. Ми будуємо не корупційні дороги, а фортифікаційні споруди.

Нам треба інвестувати в український військово-промисловий комплекс. Інвестувати й інтегрувати наших партнерів. Виробляти ракети. Виробляти РЕБ. Чому цього немає? Чому ми ходимо і просимо «Атакамси», маючи ракети «Нептун», які були поставлені на озброєння під час моєї каденції, які так само б’ють на 300 кілометрів? А ми зараз вже маємо «Паляницю» на 500 кілометрів. Чому ми питаємо, щоб нам хтось дозволив бити по росії? Ми маємо своє озброєння, і наші партнери готові давати фінансування.

Ми ніколи не підемо на обмеження суверенітету. Ніколи не приймемо статусу колонії росії. Ми ніколи не визнаємо жодний клаптик української окупованої території землею будь-якої іншої країни, включно з росією.

Тобто немає компромісів по територіальній цілісності.

Жодних компромісів щодо потужності української армії. Ми не будемо обмежувати ні дальність бою, ні кількість озброєння. Бо лише армія і тільки армія здатна захистити існування держави. І ми одразу ж це повинні заявити.

Наступне – це позиція санкцій. Мета – обрізати для путіна можливості фінансування війни. Критерієм ефективності є обмеження російського експорту, обмеження надходжень від експорту до російського бюджету. Ми готові сьогодні надати наші напрацювання і партнерам, і українській владі для того, щоб зробити санкції ефективними.

Наступне – це європейська і євроатлантична інтеграція. Реформи і зміни, які пов’язані із цим: і верховенство права, і демократія, і свобода слова, і антикорупційна діяльність. Що таке антикорупційна діяльність? Це – про довіру людей не лише до влади, а й до власної держави.

Ми маємо зробити все можливе для того, щоб забезпечити європейську інтеграцію і виконання всіх завдань. Бо нарешті прийшло розуміння, що армія – пріоритет. Мова – пріоритет. Віра, включно з подіями в Черкасах (прихильники російської церкви штурмували храм. – Ред.) – пріоритет. Європейський Союз як конституційна вимога – пріоритет. І НАТО. НАТО – на першому місці.

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий президент України, народний депутат.

Читайте також: «Жителів волинського міста просять гідно зустріти траурний кортеж із загиблими Героями».

Реклама Google

Telegram Channel