Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
За виправдовування агресії рф на Волині судили експрацівницю СБУ

Пожаліли сволоту...

Фото із сайту ukr.net.

За виправдовування агресії рф на Волині судили експрацівницю СБУ

Луцький міськрайонний суд визнав винною у виправдовуванні збройної агресії рф проти України працівницю Служби безпеки України у Волинській області, яку після затримання у 2023 році відсторонили від роботи

Як йдеться у вироку, обвинувачена понад 20 років працювала в СБУ і обіймала посаду спеціалістки оперативного перекладу у секторі відділу оперативно-технічних заходів. В матеріалах справи зазначили, що жінка «сповідувала ідеї військово-політичного керівництва рф», заперечувала тимчасову окупацію частини території України і неодноразово у розмовах з колегами й знайомими вживала такі фрази:

• «приєднання росією Автономної республіки Крим є законним та історично виправданим»;

• «не говори дурниці, всі ці обстріли вчиняють українські військові для провокації»;

• «Україна не може існувати самостійно, і необхідна її повна інтеграція з росією та білоруссю»;

• «в Україні – внутрішньо громадянський конфлікт»;

• «в Бучі та інших містах – інсценування та інформаційно-психологічні операції, організовані українцями і британцями для дискредитації російських військових та загалом росії на міжнародній арені».

У суді обвинувачена свою вину не визнала, стверджувала, що не вчиняла жодних неправомірних дій і любить Україну. Зі слів жінки, новинами з російських ресурсів вона цікавилася, щоб «розуміти, про що йдеться». Її брат живе у рф. Саме йому вона неодноразово надсилала повідомлення, у яких виправдовувала напад росії на Україну – «боялася втратити останнього родича».

Усю справу проти неї жінка вважає «сфабрикованою» її колишніми колегами. На суді також виступили кілька свідків зі сторони захисту, які стверджували, що у обвинуваченої немає проросійської позиції.

Зрештою, суд визнав жінку винною і призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років, але від ув’язнення її звільнили з іспитовим терміном протягом 3 років.

Окрім того, суд позбавив жінку звання «майор». Обвинувачена має право оскаржити вирок Луцького міськрайонного суду у Волинському апеляційному суді.

Любомира НАТИНКА.

Читайте також: Коли чиновники крадуть мільйони, кожен українець отримає 1 тисячу гривень.

Реклама Google

Telegram Channel