Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Цуманські рятувальники: «Серед нас немає випадкових людей»

Начальник варти Олег Веремій і водій Ярослав Галас із роками стали професіоналами і… друзями.

Фото з архіву цуманських рятувальників.

Цуманські рятувальники: «Серед нас немає випадкових людей»

А досвід, професіоналізм та оперативність місцевої пожежної охорони Цуманської громади – гідний наслідування

На її території діє дві місцеві пожежні охорони (МПО). Вони відіграють ключову роль у забезпеченні пожежної безпеки для жителів краю. У складі двох підрозділів працює 12 професіоналів. Це – люди, які щоденно готові до найскладніших викликів і найекстремальніших ситуацій.

МПО «Цумань» почала функціонувати ще у 2001 році та обслуговує 16 населених пунктів. Також її залучають до ліквідації пожеж у сусідніх громадах.

Начальник місцевої пожежної охорони Володимир Назарчук вже 14 років очолює цей підрозділ. Його команда зазвичай однією з перших прибуває на місце виклику. Таке оперативне реагування на надзвичайні ситуації мінімізує людські збитки. А завдяки підтримці селищної ради в підрозділі постійно оновлюють обладнання, що значно підвищує ефективність роботи пожежних.

Водночас важливою є співпраця з 1-м Державним пожежно-рятувальним загоном ГУ ДСНС України у Волинській області. Володимир Назарчук зазначає, що, взаємодіючи командами, пожежники постійно вдосконалюють свої професійні навички та беруть участь у практичних заняттях.

МПО «Цумань» почала функціонувати ще у 2001 році та обслуговує 16 населених пунктів. Також її залучають до ліквідації пожеж у сусідніх громадах.

Не менш досвідченим членом команди є начальник варти – Олег Веремій, який працює в МПО вже 25 років. За цей час йому довелося брати участь у багатьох складних операціях. Олег Григорович розповідає, що кожен виїзд вимагає зважених і правильних рішень.

Цього року йому особливо запам’яталась пожежа на одному з підприємств громади, де горіло вугілля, а загроза поширення вогню на склад будівлі була вкрай високою. Завдяки правильним діям та оперативності, вдалося стримати вогонь до прибуття Державного рятувального підрозділу, що дозволило врятувати склад.

Пожежники Цуманської громади – це не лише професіонали, але й просто люди, колеги, чоловіки, з якими завжди надійно, як зі справжніми друзями.

Вадим МАКСИМЧУК, провідний інспектор Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Волинь ЗМІ

Реклама Google

Telegram Channel