Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Вікторина з Волині: «Ой, ти, Грицю-Грицю, вертайсь додому пасти гуси…»

Приєднуйтесь до нашого конкурсу – не пошкодуєте!

Фотоколаж із сайту volyn.com.ua.

Вікторина з Волині: «Ой, ти, Грицю-Грицю, вертайсь додому пасти гуси…»

Тут ми трохи перефразували фразу з усім відомого твору Івана Яковича Франка. Але, переконаний, що навіть цього натяку із «Грицевої шкільної науки» бувалим у бувальцях нашим гравцям було достатньо, щоб постукати себе по голові кулачком і промовити…

Стоп, перед тим, як ви це зробите, ми, за умовами інтелектуальної вікторини, спочатку повторимо це запитання, яке для переважної більшості з вас стало «непідйомним».

«Гранатобуз із секретом – 3» (Осінь-2024)

Сьогодні в гранатобузі ми заховали слово. Воно – із відомої пісні про... зір. І любов. За сюжетом перегукується із тою, де оспівується Галя. Якщо на нього «дивитися» близько, то це слово схоже на пилюку. Коли далеко, то постає горою. Або – рікою. 

А ще наш нарід до нього «приплюсував» і сон, і сонце, і цифру – між 15 і 20...

Що за слово знаходиться у гранатобузі?

А тепер уже стукайте себе по голові і промовляйте: «Ой, яким я був туманом вісімнадцятим!» («Туман вісімнадцятий» – нерозумна і вперта людина). Або заспівайте пісню «Туман яром, туман долиною…». Як вас цього разу дядько Грицько обвів навколо пальця?

Хто з наших читачів усе ж таки розгадав, що в гранатобузі ми заховали слово «туман», ви дізнаєтеся уже із фейсбук-сторінки Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а також – на сайті volyn.com.ua.

Реклама Google

Нам же час оголошувати нове завдання. Цього разу – дуже легке. Переконані – ви з ним елементарно впораєтеся.

 

 «Гранатобуз із секретом – 5» (Осінь-2024)

Одразу розпочнемо з асоціативного ряду: «лікує сусідів, хоча виступає людською жертвою», «має око «порушника» у футболі», «виконує  функцію героїні з відомої картини Тараса Шевченка», «нормалізує обмінні процеси у волосяних фолікулах», «має спільнокореневе ім’я у пісні, де носять воду», «походить від назви столиці»… 

Що знаходиться у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 1 листопада (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 066 133 86 88, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Рекорд» (Ярослава Магучіх, Січеславщина).

Приємних вам пошуків без повітряних тривог! 

Читайте також: В парку «Прип'ять-Стохід» провели інвентаризацію… комах: знайшли чотири нових види.

Telegram Channel