Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Адаптогени та їх роль у відновленні енергетичного балансу організму

Фото: rosa-pharm.com.

Адаптогени та їх роль у відновленні енергетичного балансу організму

Корисні біологічно активні добавки, відомі як адаптогени, що забезпечують загальну підтримку організму. Адаптогенні препарати — це натуральні або синтетичні речовини, які допомагають організму легше переносити стрес, швидше адаптуватися до несприятливих зовнішніх факторів, зміцнити імунітет і усунути хронічну втому. В аюрведі одним з найвідоміших адаптогенів є ашваганда (ашвагандха). В невеликих дозах при регулярному вживанні він корисний для здоров'я. Препарат ашваганда та інші адаптогени корисні не лише при повсякденній діяльності, а й під час або після спортивних змагань, операцій і захворювань.

Корисні властивості адаптогенів

Корень ашваганди та інші рослинні добавки в аюрведі мають низку корисних властивостей, які сприяють поліпшенню фізичного і психічного здоров’я. Ось деякі з основних корисних властивостей адаптогенів:

  • зменшення негативного впливу стресу, балансування рівня кортизолу та гормону стресу;
  • зменшення тривоги та депресії, покращення загального настрою та психоемоційного стану;
  • зміцнення імунної системи;
  • регуляція гормонального балансу як у жінок, так і у чоловіків;
  • поліпшення концентрації та пам’яті;
  • антиоксидантна дія;
  • захист серцево-судинної системи;
  • покращення роботи шлунково-кишкового тракту і нормалізувати обмін речовин.

Екстракт ашваганди та інші адаптогени в аюрведі дуже корисні для підтримки загального здоров’я та відновлення енергетичного балансу. Вони взаємодіють з нервовою, ендокринною та імунною системами, нормалізуючи фізіологічні процеси та підвищуючи загальний тонус, допомагають підвищити енергію та поліпшити настрій.

Ашваганда для чоловіків та жінок однаково корисна, проте трохи по-різному впливає на здоров'я. Наприклад, жінки можуть отримати особливі переваги від адаптогенів у контексті гормонального балансу, зменшення симптомів ПМС і поліпшення настрою. Чоловікам ці добавки призначають для підвищення фізичної витривалості, енергії та загального самопочуття. Ашваганда для чоловіків призначається в більшому дозуванні, тому перед вживанням краще проконсультуватися з лікарем.

Людям з певними хронічними захворюваннями, такими як порушення щитоподібної залози або аутоімунні хвороби, варто обмежити приймання препаратів. Крім того, важливо враховувати індивідуальну чутливість до рослинних речовин і проконсультуватися з лікарем, особливо якщо ви вагітні чи годуєте груддю. Загалом, адаптогени вважаються корисним доповненням до здорового способу життя, але їх слід використовувати розумно та відповідно до потреб кожного організму.

Реклама Google

Telegram Channel