Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Ударив цеглиною  по голові, зґвалтував  і намагався спалити…

Учень коледжу завдав шість ударів цеглиною по голові юнки…

Фото із сайту ukr.net.

Ударив цеглиною по голові, зґвалтував і намагався спалити…

Від чого холоне кров У Харківській області 17-річний студент здійснив таку жорстоку наругу над 15-річною дівчиною. Вона вижила, але перебуває у тяжкому стані в реанімації

Про цю жахливу історію виданню Oboz.ua розповів керівник слідчого відділу поліції Харківщини Сергій Болвінов.

Надзвичайна подія трапилася в одному з сіл Вовчанської громади Чугуївського району. 

«Ударив цеглиною по голові, потім придушив та спалив, а вона – вижила. Ця дика історія – про підлітків. Дівчині – п’ятнадцять, хлопцеві – сімнадцять. Він – першокурсник коледжу. В спільній компанії вони святкували день народження в сусідньому селі, випивали. А потім друзі підвезли обох додому, висадили на перехресті. Далі вони пішли пішки, і біля свого будинку парубок попросив допомогти йому відчинити двері, заманив дівчину додому та почав чіплятися», – йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронця, дівчина відмовила хлопцю, вирвалася та побігла на вулицю. Після цього він завдав їй шістьох ударів цеглиною по голові.

«Вона зомліла, а він потягнув її з подвір’я на город. Прямо біля огорожі зупинився – зґвалтував непритомну дівчину та спробував її задушити руками. А далі, вже на городі, розпочав спалювання – для цього облив подругу дизельним пальним», – зазначив Болвінов.

«Саме дощ і врятував життя – він не загасив полум’я повністю, але й не дав дівчині згоріти».

Оскільки йшов дощ, запальничка не спрацьовувала, і зловмиснику довелося йти за сірниками. Він запалив одяг на дівчині та пішов спати.

«Розбудили його вже крики сусідів. Дівчину на землі, від якої йде дим, побачив чоловік із сусідньої ділянки, коли вийшов у туалет. Він одразу впізнав школярку, покликав її матір. Саме дощ і врятував життя дівчині – він не загасив полум’я повністю, але й не дав дівчині згоріти», – уточнив Болвінов.

Реклама Google

Хлопець розповів усі деталі злочину, але не може пояснити, навіщо таке зробив.

«У ту ніч вдома нікого не було. Парубок живе вдвох із батьком, той був на нічній зміні, працює охоронцем. Матір покинула родину, коли хлопцю виповнилося лише сім років. Це було травмою, кажуть родичі. А на початку російського вторгнення він пережив окупацію, і це теж вплинуло на психіку, вважає батько. Агресію хлопець проявляв і раніше, у власній родині – одного разу вдарив скляною пляшкою по голові власну бабусю», – зазначив керівник слідчого відділу поліції.

Він уточнив, що дівчинка обгоріла й отримала важкі травми, медики намагаються її врятувати. Вона – найстарша в багатодітній родині. Батько помер, а мама виховує її та трьох молодших братів сама.

Хлопцеві вже повідомили про підозру, його затримали. Йому загрожує довічне ув’язнення – інкримінуємо вбивство, поєднане зі зґвалтуванням. 22 жовтня суд мав обрати йому запобіжний захід. Прокуратура вимагає тримання під вартою без застави.

Ольга ГАНЮКОВА.

Читайте також: В Україні виявили чергове ліжко, повне доларів​.

Telegram Channel