Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
«Володимире Олександровичу, не заважайте тим, хто вижив, залишитися на плаву»

«У нас є один ворог. І цей ворог – це агресор і путін».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

«Володимире Олександровичу, не заважайте тим, хто вижив, залишитися на плаву»

Закон про підвищення податків – несправедливий, він вдарить винятково по доходах легальних працівників та бізнесу. Тому він має бути заветований. Про це Петро Порошенко сказав в ефірі телеканалу «Прямий»

«Чому ми не оподатковуємо гральний бізнес, тютюн, алкоголь? А чому ми вирішили, що військовим збором ми будемо оподатковувати лише і тільки чесних та сумлінних «білих» платників податків, які отримують мізерну заробітну плату? Санітарка, медсестра, прибиральниця в школі, вчителька», – зауважив Порошенко.

«Я зараз хочу використати цей ефір, щоб звернутися до Президента:

– Володимире Олександровичу, заветуйте цей закон. Він є несправедливий. Він нищить економіку. Я не кажу, що нам треба зараз робити якісь революційні речі. Не заважайте тим, хто вижив, залишитися на плаву», – закликав Порошенко.

«Коли зараз ми маємо фактично продовження існування всіх цих індустріальних парків, інвест-нянь, кешбеків, на які витрачають мільярди і мільярди гривень, витягаючи з кишень тих, хто чесно і сумлінно платить податки, це – несправедливо. А вони мають бути справедливі. Тим більше – під час війни», – переконаний п’ятий президент.

«Тому прохання: почуйте голос усіх без винятку бізнесових асоціацій. Є надія на ваше право вето. Зробіть цей закон справедливим», – закликав Порошенко.

Також лідер «Європейської Солідарності» вважає, що в парламенті має бути створена коаліція національної єдності.

«Ми не маємо права втрачати людей, територію. І ми не маємо права втрачати час».

«Ми точно маємо дати відповідь суспільству на запит про єдність. Я нагадаю, що 24 лютого 2022 року під час зустрічі лідерів фракцій із Президентом ми домовилися про єдність, що у нас є один ворог. І цей ворог – це агресор і путін. Зараз у нас має бути не кульгава монобільшість, яка не здатна сама прийняти рішення, а приймає їх винятково і тільки за допомогою російської «п’ятої колони» ОПЗЖ. І якість законопроєктів – така, і зміст законопроєктів – такий. А ми маємо сформувати коаліцію національної єдності», – наголошує Порошенко.

«Навколо чого має бути об’єднана ця коаліція? Навколо Зеленського? Навколо Порошенка? Залужного? Чи будь-кого? Ні. Вона має бути об’єднана навколо нашого євроатлантичного поступу вперед. Навколо інтеграції в НАТО. Це має бути коаліція по вступу до НАТО», – переконаний Порошенко.

Реклама Google

«Чому? Бо 90% українців підтримують вступ України до НАТО, а більше 50% українців гарантовано підтверджують необхідність створення коаліції та уряду національної єдності», – констатує п’ятий президент.

«Це не означає, що хтось рветься на якісь посади. Навпаки, ми маємо сформувати ефективний технократичний уряд, який здатен проводити необхідні рішення, які не будуть забарвлені брехнею і орієнтацією на соціологію монобільшості», – вважає Порошенко.

«Які рішення, в першу чергу, я маю на увазі? Мотивація для військовослужбовців. Це означає, що воїн, який йде до війська, знає, що йому належить і воно буде: кевларовий шолом, бронежилет, радіостанція, тепловізор, засоби радіо-електронної боротьби, детектор дронів», – перераховує Порошенко.

«Коли ми забезпечили воїна, його якісну підготовку, коли ми змінили структуру Збройних сил, перевели на дивізійну структуру з бригадної, і коли в кожній дивізії буде своя школа підготовки, де дивізія буде готувати для себе, для конкретного батальйону, по конкретній спеціальності, відповідним чином забезпеченого військовослужбовця, будемо мати два головних результати. Перше: цей воїн залишиться живим. І друге: українська територія буде захищена», – говорить Порошенко.

«Бо ми не маємо права втрачати людей, територію. І ми не маємо права втрачати час. І от, коли кожний крок буде прийматися, виходячи з цих трьох «ні», це буде ефективніше», – резюмує Порошенко.

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: Коли чиновники крадуть мільйони, кожен українець отримає 1 тисячу гривень.

Telegram Channel