Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Жертва провокації чи ґвалтівник?

25-річний Кіліан Мбаппе відкидає звинувачення, називаючи їх «фейковими новинами».

Фото із сайту uefa.com.

Жертва провокації чи ґвалтівник?

Зірка мадридського «Реала» та збірної Франції Кіліан Мбаппе потрапив у грандіозний скандал. Гравця звинуватили в зґвалтуванні у Швеції, де він побував минулого тижня

Вечірка замість збірної

Цікаво, що інцидент у Стокгольмі стався у «міжнародну паузу» в клубному календарі, на матчі національних збірних. Кіліан прибув у це місто в день поєдинку між збірними Ізраїлю та Франції (1:4). І якщо гру з ізраїльтянами можна назвати якоюсь мірою «прохідною», то за чотири дні збірна Франції грала вже з сильною командою Бельгії, обігравши суперника без свого лідера лише з рахунком 2:1. Офіційно відсутність Мбаппе у цих поєдинках була обґрунтована його проблемами зі здоров’ям…

Наступного дня після прибуття гравця до Стокгольма до місцевої поліції надійшла заява про зґвалтування від місцевої мешканки. Жінка також звернулася до клініки для жертв насильства та повідомила, що стала жертвою Мбаппе. На місці можливого злочину поліцейські провели перевірку.

Ця історія поки що виглядає вкрай заплутаною через два «але». По-перше, жінка, яку нібито зґвалтували, може просто намагатися заробити «легкі гроші» та скупатися в променях слави гравця. З іншого боку, проти гравця зараз йде потужна піар-кампанія, яку цілком могли організувати боси паризького ПСЖ, із яким Мбаппе продовжує судитися за 55 мільйонів євро, які йому не повернули...

Ця поїздка мала перезарядити Мбаппе для того, щоб Кіліан відновив свою найкращу версію в «Реалі», але щось явно пішло не так.

Візит Мбаппе до столиці Швеції вклався в 48 годин. Основною метою поїздки, як пише місцеве Exppressen, було відвідування ресторану «Chez Jolie» та нічного клубу «V». У пафосному анонсі вечірки в клубі говорилося: «Ви опинитеся в оточенні знаменитостей, заможних чоловіків і жінок, а також приголомшливих дівчат, одягнених екстравагантно».

Також йдеться про «ексклюзивність місця»: «Звичайно, напої дорогі, але крім оплати за напої – ви не можете купити дорогу сюди. Вам потрібно чекати своєї черги в ексклюзивному списку гостей».
Мбаппе та його друзі не могли просто так пройти повз такий анонс і, зрештою, найняли приватну «пінг-понг кімнату» в клубі.

Ця поїздка мала перезарядити Мбаппе для того, щоб Кіліан відновив свою найкращу версію в «Реалі», але щось явно пішло не так. Француз та його свита зупинилися в готелі «Bank» 10 жовтня. Саме тут і відбулося можливе зґвалтування…

Зірковий футболіст вже найняв адвоката Марі-Алікс Кану-Бернар, яка вже дала перші коментарі про подробиці скандальної справи, заявивши: «Єдине, що я можу сказати, це те, що йому нема чого соромитися…

Мбаппе ніколи не буває самотнім, він постійно на очах у людей. Це виключає будь-які незаконні дії з боку Кіліана».

«100% підозрюваний: від 3 до 10 років ув’язнення»

Щоправда, серйозні неприємності для Мбаппе почалися пізніше. У четвер, 17 жовтня, той самий Expressen поділився новою інформацією.
«100%, можу підтвердити, що Кіліан Мбаппе підозрюваний у цій справі. Ми знаємо, що гравець і ця дівчина не були знайомі раніше. Футболіст був у нічному клубі два дні поспіль. Імовірне зґвалтування відбулося саме в готелі, в якому проживав Мбаппе. Поліція вилучила в заявника речові докази: одяг», – зазначає журналіст.

Підігріває інтерес публіки «до справи Мбаппе» озвучений передбачуваний термін покарання. Якщо зґвалтування з боку француза буде доведено, то Кримінальний кодекс Швеції передбачає за це позбавлення волі на строк до 6 років, який може бути збільшений до 10 років у разі «обтяжливих обставин» або скорочений до 3 років відповідно до положень закону.

На додачу журналіст BBC Ромено Моліна у своїх соцмережах повідомив, що Мбаппе часто залишає свій будинок, щоб випити на стороні. За словами джерела, таким чином Мбаппе намагається приглушити психологічні проблеми. І саме тому футболіст вирушив до Стокгольму, подалі від зайвих очей.

«Найжахливіше в цій історії те, що у вас є гравець, який психічно не в порядку. Всі навколо нього скажуть це. Коли хтось починає, як би це сказати, багато тусуватися і вживати певну кількість алкоголю, це рідко буває добрим знаком. Неймар був таким же», – заявив Моліна.

Попри всі звинувачення французькі ЗМІ повідомляють, що найближче оточення гравця «зберігає спокій». 

А сам футболіст сказав, що став «жертвою фейкових новин». Зрештою, гравця підтримали в самому мадридському клубі. У «Реалі» також не сумніваються, що ця інформація є фейковою, і виставили Кіліана на матч останнього туру першості Іспанії проти «Сельти», де він відзначився забитим голом (перемога – 2:1). Щоправда, мадридці таки видалили французьку зірку з фото рекламної кампанії клубу – гравці презентували нову колекцію Artist Pack від Adidas. Відсутність Кіліана можливо і не помітили б, якби раніше Джуд Беллінгем на своїй сторінці у соцмережі X не оприлюднив зображення, на якому Мбаппе – присутній.

Який рахунок?

Українська Прем’єр-Ліга. Результати матчів 10 туру: «Рух Львів» – «Карпати» – 0:1, «Зоря» – «Кривбас» – 0:1, «Чорноморець» – «Верес» – 1:1, «ЛНЗ Черкаси» – «Інгулець» – 2:0, «Полісся» – «Лівий берег» – 0:0, «Оболонь» – «Динамо» – 1:5, «Олександрія» – «Ворскла» – 1:0, «Колос» –«Шахтар» – 0:1.

У гонці бомбардирів лідирують півзахисник житомирського «Полісся» Олександр Назаренко і півзахисник донецького «Шахтаря» Георгій Судаков, які забили по 7 голів (2 – з пенальті).
У гонці бомбардирів лідирують півзахисник житомирського «Полісся» Олександр Назаренко і півзахисник донецького «Шахтаря» Георгій Судаков, які забили по 7 голів (2 – з пенальті).

 Кирило СТАДНИЧЕНКО, champion.com.ua.

Реклама Google

Telegram Channel